Hemköp

Surdegstoast med mascarpone, ugnsrostade jordgubbar, mynta & pistagenötter

Recept från Hemlagat, Sommar 2019

30 min

Surdegstoast med mascarpone, ugnsrostade jordgubbar, mynta & pistagenötter

Portioner: 4

Ingredienser

4 skivor surdegsbröd
250 g mascarpone
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 tsk rivet limeskal
2 msk grovt hackade pistagenötter
1 msk finhackad mynta

UGNSROSTADE JORDGUBBAR:
500 g färska jordgubbar
2 msk flytande honung

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Ansa och dela jordgubbarna på längden, lägg i en ugnsfast form och ringla över honung. Rosta jordgubbarna i mitten av ugnen ca 20-25 min. Ta ut och låt svalna.

3. Blanda mascarponen med honung, vaniljpulver och limeskal.

4. Hacka pistagenötterna grovt.

5. Rosta bröden på båda sidor i en brödrost eller i en torr stekpanna.

6. Bred mascarponen över bröden och toppa med de rostade jordgubbarna. Strö över färsk mynta och hackade pistagenötter.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon