Recept från Hemlagat, Sommar 2019
30 min
Portioner: 4
4 skivor surdegsbröd
250 g mascarpone
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 tsk rivet limeskal
2 msk grovt hackade pistagenötter
1 msk finhackad mynta
UGNSROSTADE JORDGUBBAR:
500 g färska jordgubbar
2 msk flytande honung
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ansa och dela jordgubbarna på längden, lägg i en ugnsfast form och ringla över honung. Rosta jordgubbarna i mitten av ugnen ca 20-25 min. Ta ut och låt svalna.
3. Blanda mascarponen med honung, vaniljpulver och limeskal.
4. Hacka pistagenötterna grovt.
5. Rosta bröden på båda sidor i en brödrost eller i en torr stekpanna.
6. Bred mascarponen över bröden och toppa med de rostade jordgubbarna. Strö över färsk mynta och hackade pistagenötter.