Hemköp

Surdegstoast med mascarpone, ugnsrostade jordgubbar, mynta & pistagenötter

Recept från Hemlagat, Sommar 2019

30 min

Surdegstoast med mascarpone, ugnsrostade jordgubbar, mynta & pistagenötter

Portioner: 4

Ingredienser

4 skivor surdegsbröd
250 g mascarpone
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 tsk rivet limeskal
2 msk grovt hackade pistagenötter
1 msk finhackad mynta

UGNSROSTADE JORDGUBBAR:
500 g färska jordgubbar
2 msk flytande honung

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Ansa och dela jordgubbarna på längden, lägg i en ugnsfast form och ringla över honung. Rosta jordgubbarna i mitten av ugnen ca 20-25 min. Ta ut och låt svalna.

3. Blanda mascarponen med honung, vaniljpulver och limeskal.

4. Hacka pistagenötterna grovt.

5. Rosta bröden på båda sidor i en brödrost eller i en torr stekpanna.

6. Bred mascarponen över bröden och toppa med de rostade jordgubbarna. Strö över färsk mynta och hackade pistagenötter.

Hemköp chat icon