Surdegstoast med mascarpone, ugnsrostade jordgubbar, mynta & pistagenötter
Recept från Hemlagat, Sommar 2019
30 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
217,25 kr
4 skivor
surdegsbröd
250 g
mascarpone
3 msk
honung (1 msk till mascarponen + 2 msk till jordgubbarna)
1 krm
vaniljpulver
1 tsk
rivet limeskal
2 msk
grovt hackade pistagenötter
1 msk
finhackad mynta
500 g
färska jordgubbar
Ingredienser
4 skivor
surdegsbröd
250 g
mascarpone
3 msk
honung (1 msk till mascarponen + 2 msk till jordgubbarna)
1 krm
vaniljpulver
1 tsk
rivet limeskal
2 msk
grovt hackade pistagenötter
1 msk
finhackad mynta
500 g
färska jordgubbar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ansa och dela jordgubbarna på längden, lägg i en ugnsfast form och ringla över honung. Rosta jordgubbarna i mitten av ugnen ca 20-25 min. Ta ut och låt svalna.
3. Blanda mascarponen med honung, vaniljpulver och limeskal.
4. Hacka pistagenötterna grovt.
5. Rosta bröden på båda sidor i en brödrost eller i en torr stekpanna.
6. Bred mascarponen över bröden och toppa med de rostade jordgubbarna. Strö över färsk mynta och hackade pistagenötter.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
217,25 kr
Köpklart recept för
217,25 kr