Svampbourguignon med jordärtskockor

Laga en underbar vegovariant på bouef bourguignon med jordärtskockor, kantareller och rikligt med champinjoner. Tillsammans med rödvin blir resultatet en makalös, mustig och väldoftande gryta som passar hela hösten.

60 min

16 ingredienser


Köpklart recept för totalt

209,08 kr

Svampbourguignon med jordärtskockor
  • 600 g

    tvättad och grovt skuren jordärtskocka

  • 2 st

    grovhackade gula lökar

  • 100 g

    steklök

  • 200 g

    delade champinjoner

  • 50 g

    smör

  • 2 st

    pressade vitlöksklyftor

  • 2 tsk

    torkad timjan

  • 2 st

    lagerblad

  • 15 g

    torkade kantareller

  • 1 msk

    mjöl

  • 5 dl

    rödvin

  • 9 dl

    vatten

  • 1 fp

    tora kokta vita bönor

  • 2 tsk

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 kruka

    körvel

Ingredienser

  • 600 g

    tvättad och grovt skuren jordärtskocka

  • 2 st

    grovhackade gula lökar

  • 100 g

    steklök

  • 200 g

    delade champinjoner

  • 50 g

    smör

  • 2 st

    pressade vitlöksklyftor

  • 2 tsk

    torkad timjan

  • 2 st

    lagerblad

  • 15 g

    torkade kantareller

  • 1 msk

    mjöl

  • 5 dl

    rödvin

  • 9 dl

    vatten

  • 1 fp

    tora kokta vita bönor

  • 2 tsk

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 kruka

    körvel

Gör så här

1. Blötlägg trattkantarellerna i vatten ca 15 minuter.

2. Bryn jordärtskocka, gul lök, steklök och champinjoner på hög värme tills grönsakerna fått färg. 

3. Tillsätt vitlök, timjan, lagerblad, kantareller, salt, peppar och mjöl. Blanda väl, häll på rödvin och vatten så att det täcker och låt det sjuda på medelvärme ca 45 minuter med lock tills jordärtskockorna känns klara. Vänd ner stora vita bönor och toppa med körvel. 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

209,08 kr

Köpklart recept för

209,08 kr