Svampdelizie med grönkål

30 min

Svampdelizie med grönkål

Ingredienser

SÅS

  • 25 g
    smör
  • 2 msk
    vetemjöl
  • 5 dl
    mjölk
  • 1 st
    grönsaksbuljongtärning
  • 200 g
    färskost
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

FYLLNING

  • 250 g
    halverade champinjoner
  • 1 st
    hackad gul lök
  • 200 g
    repad och strimlad grönkål
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 fp
    färska lasagneplattor
  • 75 g
    riven ost

SALLAD

  • 1 st
    kruksallat
  • 1 pk
    cocktailtomater
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet och späd med mjölk. Tillsätt buljongtärning och färskost under vispning. Koka ett par minuter tills såsen tjocknar.

2. Fräs champinjoner, lök och grönkål i olivolja, smaka av med salt och peppar.

3. Fyll förkokta lasagneplattor med svamp och grönkål. Rulla ihop.

4. Dela rullarna på mitten, ställ i en ugnsform och häll såsen över. Strö över riven ost.

5. Gratinera i 225° ca 20 minuter. Servera med en sallad.

4 portioner