Svamp-kebab, tahiniyoghurt och gurksallad med granatäppledressing

Tre timmar i marinaden och fem minuter på tallriken! Den här försvinnande goda svamp-kebaben gör både veganer och köttätare lyckliga.

30 min

26 ingredienser


Köpklart recept för totalt

481,24 kr

Svamp-kebab, tahiniyoghurt och gurksallad med granatäppledressing
  • 800 g

    ostronskivling, portobello eller stora champinjoner

  • 1 st

    klyftad rödlök

MARINAD

  • 1 st

    stor riven vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    harissa

  • 2 tsk

    spiskummin

  • 2 tsk

    paprikapulver

  • 1 tsk

    kanel

  • 1 tsk

    salt

  • 0.5 tsk

    nymalen svartpeppar

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 1 pk

    grillspett

TAHINIYOGHURT

  • 2 dl

    fet naturell yoghurt

  • 0.5 dl

    tahini

  • 1 st

    riven vitlöksklyfta

  • 1 st

    citron (ca. 1/2 tsk citronsaft från.)

  • 1 nypa

    salt

GURKSALLAD

  • 1 st

    gurka

  • 2 msk

    pressad citron

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 2 msk

    granatäpplesirap

  • 2 krm

    salt

TILL SERVERING

  • 1 st

    romansallad

  • 1 st

    skivad rödlök

  • 1 kruka

    mynta

  • 1 msk

    inlagd jalapeño (eventuellt)

  • 1 paket

    tortillabröd, libabröd eller flatbreads

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter och laktos

Ingredienser

  • 800 g

    ostronskivling, portobello eller stora champinjoner

  • 1 st

    klyftad rödlök

MARINAD

  • 1 st

    stor riven vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    harissa

  • 2 tsk

    spiskummin

  • 2 tsk

    paprikapulver

  • 1 tsk

    kanel

  • 1 tsk

    salt

  • 0.5 tsk

    nymalen svartpeppar

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 1 pk

    grillspett

TAHINIYOGHURT

  • 2 dl

    fet naturell yoghurt

  • 0.5 dl

    tahini

  • 1 st

    riven vitlöksklyfta

  • 1 st

    citron (ca. 1/2 tsk citronsaft från.)

  • 1 nypa

    salt

GURKSALLAD

  • 1 st

    gurka

  • 2 msk

    pressad citron

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 2 msk

    granatäpplesirap

  • 2 krm

    salt

TILL SERVERING

  • 1 st

    romansallad

  • 1 st

    skivad rödlök

  • 1 kruka

    mynta

  • 1 msk

    inlagd jalapeño (eventuellt)

  • 1 paket

    tortillabröd, libabröd eller flatbreads

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter och laktos

Gör så här

1. Skär eller riv svampen i mindre bitar om du använder ostronskivling eller portobello.

2. Blanda alla ingredienser till marinaden och blanda runt svamp samt klyftad rödlök med marinaden. Låt marinera i 2-3 timmar i kylskåp.

3. Trä upp svampen tajt på grillspett med rödlöksklyftor mellan.

4. Grilla i ca 20 minuter över indirekt värme tills svampen fått fin färg, vänd då och då och pensla gärna mellan varven med marinad som fanns kvar efter marinering.

5. Rör samman alla ingredienser till tahiniyoghurten och smaka av med salt.

6. Dela gurkan på längden och kärna ur den. Skär i tjocka skivor (ca 5 mm). Rör samman alla ingredienser till dressingen och sväng runt med gurkan.

7. Skär svampkebaben i tunna strimlor, det går enklast när de fortfarande sitter fast på grillspetten. Toppa valfritt bröd med yoghurt, riven romansallad, gurksallad och svamp. Avsluta med skivad rödlök och mynta, eventuellt inlagd jalapeño.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

481,24 kr

Köpklart recept för

481,24 kr