Tre timmar i marinaden och fem minuter på tallriken! Den här försvinnande goda svamp-kebaben gör både veganer och köttätare lyckliga.
30 min
MARINAD
TAHINIYOGHURT
GURKSALLAD
TILL SERVERING
1. Skär eller riv svampen i mindre bitar om du använder ostronskivling eller portobello.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden och blanda runt svamp samt klyftad rödlök med marinaden. Låt marinera i 2-3 timmar i kylskåp.
3. Trä upp svampen tajt på grillspett med rödlöksklyftor mellan.
4. Grilla i ca 20 minuter över indirekt värme tills svampen fått fin färg, vänd då och då och pensla gärna mellan varven med marinad som fanns kvar efter marinering.
5. Rör samman alla ingredienser till tahiniyoghurten och smaka av med salt.
6. Dela gurkan på längden och kärna ur den. Skär i tjocka skivor (ca 5 mm). Rör samman alla ingredienser till dressingen och sväng runt med gurkan.
7. Skär svampkebaben i tunna strimlor, det går enklast när de fortfarande sitter fast på grillspetten. Toppa valfritt bröd med yoghurt, riven romansallad, gurksallad och svamp. Avsluta med skivad rödlök och mynta, eventuellt inlagd jalapeño.
4 portioner