Hemköp

Svamp-kebab, tahiniyoghurt och gurksallad med granatäppledressing

Tre timmar i marinaden och fem minuter på tallriken! Den här försvinnande goda svamp-kebaben gör både veganer och köttätare lyckliga.

30 min

Svamp-kebab, tahiniyoghurt och gurksallad med granatäppledressing

Ingredienser

  • 800 g
    ostronskivling, portobello eller stora champinjoner
  • 1 st
    klyftad rödlök

MARINAD

  • 1 st
    stor riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk
    harissa
  • 2 tsk
    spiskummin
  • 2 tsk
    paprikapulver
  • 1 tsk
    kanel
  • 1 tsk
    salt
  • 0.5 tsk
    nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 1 pk
    grillspett

TAHINIYOGHURT

  • 2 dl
    fet naturell yoghurt
  • 0.5 dl
    tahini
  • 1 st
    riven vitlöksklyfta
  • 1 st
    citron (ca. 1/2 tsk citronsaft från.)
  • 1 nypa
    salt

GURKSALLAD

  • 1 st
    gurka
  • 2 msk
    pressad citron
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 2 msk
    granatäpplesirap
  • 2 krm
    salt

TILL SERVERING

  • 1 st
    romansallad
  • 1 st
    skivad rödlök
  • 1 kruka
    mynta
  • 1 msk
    inlagd jalapeño (eventuellt)
  • 1 paket
    tortillabröd, libabröd eller flatbreads

Gör så här

1. Skär eller riv svampen i mindre bitar om du använder ostronskivling eller portobello.

2. Blanda alla ingredienser till marinaden och blanda runt svamp samt klyftad rödlök med marinaden. Låt marinera i 2-3 timmar i kylskåp.

3. Trä upp svampen tajt på grillspett med rödlöksklyftor mellan.

4. Grilla i ca 20 minuter över indirekt värme tills svampen fått fin färg, vänd då och då och pensla gärna mellan varven med marinad som fanns kvar efter marinering.

5. Rör samman alla ingredienser till tahiniyoghurten och smaka av med salt.

6. Dela gurkan på längden och kärna ur den. Skär i tjocka skivor (ca 5 mm). Rör samman alla ingredienser till dressingen och sväng runt med gurkan.

7. Skär svampkebaben i tunna strimlor, det går enklast när de fortfarande sitter fast på grillspetten. Toppa valfritt bröd med yoghurt, riven romansallad, gurksallad och svamp. Avsluta med skivad rödlök och mynta, eventuellt inlagd jalapeño.

4 portioner

460,97 kr
Hemköp chat icon