Hösten fångad i en soppskål! Skördetidens allra godaste smaker samsas i detta recept på svamproppa med knaprigt bacon- och äpplesmul och ger oss en perfekt middag för dagar när regnet smattrar mot rutan. Njut!
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
193,11 kr
250 g
svamp, gärna skogschampinjoner eller kantareller
1 st
lök
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
smör
1 tsk
finhackad rosmarin
2 dl
vitt matlagningsvin
3 msk
kantarellfond
6 dl
vatten
2.5 dl
vispgrädde
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Bacon- och äpplesmul
1 pk
tärnat bacon
1.5 skivor
surdegsbröd, smulat
1 st
äpple
5 kvist
timjan
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
250 g
svamp, gärna skogschampinjoner eller kantareller
1 st
lök
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
smör
1 tsk
finhackad rosmarin
2 dl
vitt matlagningsvin
3 msk
kantarellfond
6 dl
vatten
2.5 dl
vispgrädde
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Bacon- och äpplesmul
1 pk
tärnat bacon
1.5 skivor
surdegsbröd, smulat
1 st
äpple
5 kvist
timjan
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Ansa svampen och dela den i mindre bitar.
2. Skala och finhacka gul lök och vitlök.
3. Fräs löken i smör i en stor kastrull på medelvärme tills den mjuknar.
4. Addera svampen och fortsätt fräsa några minuter.
5. Tillsätt vinet och sjud ytterligare någon minut.
6. Addera till sist fond, vatten och vispgrädde. Koka upp och låt sjuda 10 minuter på svag värme.
7. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
8. Stek bacon, bröd och äpple, addera gärna lite färska timjanblad på slutet.
9. Servera soppan med smul på toppen och ett gott bröd till.
Köpklart recept för totalt
193,11 kr
Köpklart recept för
193,11 kr