Goda klassikern pasta bolognese men i vegetarisk tappning! Gjord på svarta linser med en topping av fetaost och citron.
25 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
132,71 kr
1 st
hackad gul lök
2 st
hackade vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 st
riven morot
1 fp
krossade tomater
1 st
grönsaksbuljongtärning
3 dl
vatten
1 dl
torkade svarta linser
1 tsk
torkade örter (tex. rosmarin, timjan, oregano)
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
socker
0.5 kruka
bladpersilja
1 fp
färsk pasta Tagliolini
FETAOSTSMUL
150 g
smulad fetaost
0.5 st
citron (rivet skal från)
1 st
hackad gul lök
2 st
hackade vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 st
riven morot
1 fp
krossade tomater
1 st
grönsaksbuljongtärning
3 dl
vatten
1 dl
torkade svarta linser
1 tsk
torkade örter (tex. rosmarin, timjan, oregano)
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
socker
0.5 kruka
bladpersilja
1 fp
färsk pasta Tagliolini
FETAOSTSMUL
150 g
smulad fetaost
0.5 st
citron (rivet skal från)
1. Stek lök och vitlök i olivolja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare ett par minuter. Tillsätt morot, krossade tomater, buljongtärning, vatten, linser och örter i kastrullen.
2. Låt koka under lock ca 20 minuter eller tills linserna är lagom mjuka. Smaka av med salt, peppar och socker.
3. Blanda fetaosten med citronskal. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Bjud bolognesen med pasta och fetaostsmul.
Köpklart recept för totalt
132,71 kr
Köpklart recept för
132,71 kr