Svartpepparhalstrad oxfilé med rättika & pecorino

Recept från i säsong: december 2018

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

420,27 kr

Svartpepparhalstrad oxfilé med rättika & pecorino
  • 500 g

    mittbit av oxfilé

  • 1 msk

    matolja

  • 1 tsk

    nymalen svartpeppar

  • 2 msk

    sesamolja

  • 1 dl

    japansk soja

  • 50 g

    hyvlad pecorino

  • 100 g

    tunnstrimlad rättika

  • 10 st

    tunnskivade rädisor

  • 1 fp

    vattenkrasse

  • 1 nypa

    flingsalt

Ingredienser

  • 500 g

    mittbit av oxfilé

  • 1 msk

    matolja

  • 1 tsk

    nymalen svartpeppar

  • 2 msk

    sesamolja

  • 1 dl

    japansk soja

  • 50 g

    hyvlad pecorino

  • 100 g

    tunnstrimlad rättika

  • 10 st

    tunnskivade rädisor

  • 1 fp

    vattenkrasse

  • 1 nypa

    flingsalt

Gör så här

1. Hetta upp en panna med olja, bryn hastigt oxfilébiten runt om, sätt in i ugnen på 140° och stek till innertemperatur 45°.

2. Ta ut filén ur ugn, krydda rikligt runt om med svartpeppar och lägg i en påse, häll på sesamolja och soja, dra ut luften och låt marinera i minst 30 minuter.

3. Ta ut oxfilén, skiva i ca 5 mm tjocka skivor och lägg på tallrik, toppa med pecorino, rättika, rädisa och vattenkrasse samt lite av marineringvätskan och flingsalt.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

420,27 kr

Köpklart recept för

420,27 kr