Svartpepparhalstrad oxfilé med rättika & pecorino
Recept från i säsong: december 2018
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
440,27 kr
500 g
mittbit av oxfilé
1 msk
matolja
1 tsk
nymalen svartpeppar
2 msk
sesamolja
1 dl
japansk soja
50 g
hyvlad pecorino
100 g
tunnstrimlad rättika
10 st
tunnskivade rädisor
1 fp
vattenkrasse
1 nypa
flingsalt
Ingredienser
500 g
mittbit av oxfilé
1 msk
matolja
1 tsk
nymalen svartpeppar
2 msk
sesamolja
1 dl
japansk soja
50 g
hyvlad pecorino
100 g
tunnstrimlad rättika
10 st
tunnskivade rädisor
1 fp
vattenkrasse
1 nypa
flingsalt
Gör så här
1. Hetta upp en panna med olja, bryn hastigt oxfilébiten runt om, sätt in i ugnen på 140° och stek till innertemperatur 45°.
2. Ta ut filén ur ugn, krydda rikligt runt om med svartpeppar och lägg i en påse, häll på sesamolja och soja, dra ut luften och låt marinera i minst 30 minuter.
3. Ta ut oxfilén, skiva i ca 5 mm tjocka skivor och lägg på tallrik, toppa med pecorino, rättika, rädisa och vattenkrasse samt lite av marineringvätskan och flingsalt.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
440,27 kr
Köpklart recept för
440,27 kr