Hemköp

Svartpepparhalstrad oxfilé med rättika & pecorino

Recept från i säsong: december 2018

30 min

Svartpepparhalstrad oxfilé med rättika & pecorino

Ingredienser

  • 500 g
    mittbit av oxfilé
  • 1 msk
    matolja
  • 1 tsk
    nymalen svartpeppar
  • 2 msk
    sesamolja
  • 1 dl
    japansk soja
  • 50 g
    hyvlad pecorino
  • 100 g
    tunnstrimlad rättika
  • 10 st
    tunnskivade rädisor
  • 1 fp
    vattenkrasse
  • 1 nypa
    flingsalt

Gör så här

1. Hetta upp en panna med olja, bryn hastigt oxfilébiten runt om, sätt in i ugnen på 140° och stek till innertemperatur 45°.

2. Ta ut filén ur ugn, krydda rikligt runt om med svartpeppar och lägg i en påse, häll på sesamolja och soja, dra ut luften och låt marinera i minst 30 minuter.

3. Ta ut oxfilén, skiva i ca 5 mm tjocka skivor och lägg på tallrik, toppa med pecorino, rättika, rädisa och vattenkrasse samt lite av marineringvätskan och flingsalt.

8 portioner

Hemköp chat icon