Recept från i säsong: december 2018
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
420,27 kr
500 g
mittbit av oxfilé
1 msk
matolja
1 tsk
nymalen svartpeppar
2 msk
sesamolja
1 dl
japansk soja
50 g
hyvlad pecorino
100 g
tunnstrimlad rättika
10 st
tunnskivade rädisor
1 fp
vattenkrasse
1 nypa
flingsalt
500 g
mittbit av oxfilé
1 msk
matolja
1 tsk
nymalen svartpeppar
2 msk
sesamolja
1 dl
japansk soja
50 g
hyvlad pecorino
100 g
tunnstrimlad rättika
10 st
tunnskivade rädisor
1 fp
vattenkrasse
1 nypa
flingsalt
1. Hetta upp en panna med olja, bryn hastigt oxfilébiten runt om, sätt in i ugnen på 140° och stek till innertemperatur 45°.
2. Ta ut filén ur ugn, krydda rikligt runt om med svartpeppar och lägg i en påse, häll på sesamolja och soja, dra ut luften och låt marinera i minst 30 minuter.
3. Ta ut oxfilén, skiva i ca 5 mm tjocka skivor och lägg på tallrik, toppa med pecorino, rättika, rädisa och vattenkrasse samt lite av marineringvätskan och flingsalt.
Köpklart recept för totalt
420,27 kr
Köpklart recept för
420,27 kr