Bjuden på julknytis? Då har vi det perfekta tipset! Ta med en burk syltade clementiner och du kommer bli julaftons mest populära.
60 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
210,27 kr
8 st
små skalade clementiner
2 dl
socker
3 dl
vatten
1 st
vaniljstång, delad på mitten
2 st
kanelstång
2 st
stjärnanis
5 st
svartpepparkorn
4 port
port vispad punchgrädde
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
8 st
små skalade clementiner
2 dl
socker
3 dl
vatten
1 st
vaniljstång, delad på mitten
2 st
kanelstång
2 st
stjärnanis
5 st
svartpepparkorn
4 port
port vispad punchgrädde
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Skala clementinerna och ta bort så mycket som möjligt av det vita.
2. Häll vatten och socker i en kastrull, skrapa ur fröna ur vaniljstången. Lägg ner i sockerlagen tillsammans med övriga kryddor.
3. Låt sockerlagen sjuda ca 10 min. Låt svalna.
4. Lägg clementinerna i en burk och häll på sockerlag med kryddor. De håller sig minst en vecka i kylskåp.
5. Servera med vispad grädde, smaksatt med lite punsch.
Köpklart recept för totalt
210,27 kr
Köpklart recept för
210,27 kr