Syltade clementiner med kanel-och vaniljstång

Bjuden på julknytis? Då har vi det perfekta tipset! Ta med en burk syltade clementiner och du kommer bli julaftons mest populära.

60 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

210,27 kr

Syltade clementiner med kanel-och vaniljstång
  • 8 st

    små skalade clementiner

  • 2 dl

    socker

  • 3 dl

    vatten

  • 1 st

    vaniljstång, delad på mitten

  • 2 st

    kanelstång

  • 2 st

    stjärnanis

  • 5 st

    svartpepparkorn

  • 4 port

    port vispad punchgrädde

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 8 st

    små skalade clementiner

  • 2 dl

    socker

  • 3 dl

    vatten

  • 1 st

    vaniljstång, delad på mitten

  • 2 st

    kanelstång

  • 2 st

    stjärnanis

  • 5 st

    svartpepparkorn

  • 4 port

    port vispad punchgrädde

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Skala clementinerna och ta bort så mycket som möjligt av det vita.

2. Häll vatten och socker i en kastrull, skrapa ur fröna ur vaniljstången. Lägg ner i sockerlagen tillsammans med övriga kryddor.

3. Låt sockerlagen sjuda ca 10 min. Låt svalna.

4. Lägg clementinerna i en burk och häll på sockerlag med kryddor. De håller sig minst en vecka i kylskåp.

5. Servera med vispad grädde, smaksatt med lite punsch.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

210,27 kr

Köpklart recept för

210,27 kr