Här kommer våren i ett litet glas! Eller en skål, det är upp till dig. Men tänk dig årets första rabarber i en liten ljuvlig kompott med smak av kardemumma ... Eller hur!
25 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
132,75 kr
RABARBERKOMPOTT
500 g
rabarber (fryst eller färsk)
5 st
jordgubbar (färska eller frysta)
0.75 dl
strösocker
1 st
lime, skal och saft
0.5 dl
vatten
0.5 tsk
kardemumma (gärna nystött)
HAVRESMULOR
30 g
smör
1.5 dl
havregryn
1.5 msk
solrosfrö
1.5 msk
sirap
1 nypa
salt
TILL SERVERING
1 dl
vispgrädde
12 blad
mynta
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
RABARBERKOMPOTT
500 g
rabarber (fryst eller färsk)
5 st
jordgubbar (färska eller frysta)
0.75 dl
strösocker
1 st
lime, skal och saft
0.5 dl
vatten
0.5 tsk
kardemumma (gärna nystött)
HAVRESMULOR
30 g
smör
1.5 dl
havregryn
1.5 msk
solrosfrö
1.5 msk
sirap
1 nypa
salt
TILL SERVERING
1 dl
vispgrädde
12 blad
mynta
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Skiva rabarbern i slantar och lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till kompotten.
2. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 20 minuter tills rabarbern kokat sönder. Lyft av och låt svalna helt.
3. Smält smöret i en stekpanna.
4. Blanda ner havregryn, solrosfrön, sirap och salt. Stek till gyllene, rör om då och då. Lyft av och låt svalna.
3. Vispa grädden till önskad konsistens.
4. Servera kompotten rumsvarm eller kall i små skålar tillsammans med den vispade grädden, havresmulorna och färsk mynta.
Köpklart recept för totalt
132,75 kr
Köpklart recept för
132,75 kr