Syrlig rabarberkompott med kardemumma

Här kommer våren i ett litet glas! Eller en skål, det är upp till dig. Men tänk dig årets första rabarber i en liten ljuvlig kompott med smak av kardemumma ... Eller hur! 

25 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

132,75 kr

Syrlig rabarberkompott med kardemumma

RABARBERKOMPOTT

  • 500 g

    rabarber (fryst eller färsk)

  • 5 st

    jordgubbar (färska eller frysta)

  • 0.75 dl

    strösocker

  • 1 st

    lime, skal och saft

  • 0.5 dl

    vatten

  • 0.5 tsk

    kardemumma (gärna nystött)

HAVRESMULOR

  • 30 g

    smör

  • 1.5 dl

    havregryn

  • 1.5 msk

    solrosfrö

  • 1.5 msk

    sirap

  • 1 nypa

    salt

TILL SERVERING

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 12 blad

    mynta

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

RABARBERKOMPOTT

  • 500 g

    rabarber (fryst eller färsk)

  • 5 st

    jordgubbar (färska eller frysta)

  • 0.75 dl

    strösocker

  • 1 st

    lime, skal och saft

  • 0.5 dl

    vatten

  • 0.5 tsk

    kardemumma (gärna nystött)

HAVRESMULOR

  • 30 g

    smör

  • 1.5 dl

    havregryn

  • 1.5 msk

    solrosfrö

  • 1.5 msk

    sirap

  • 1 nypa

    salt

TILL SERVERING

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 12 blad

    mynta

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Skiva rabarbern i slantar och lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till kompotten.
2. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 20 minuter tills rabarbern kokat sönder. Lyft av och låt svalna helt.

3. Smält smöret i en stekpanna.
4. Blanda ner havregryn, solrosfrön, sirap och salt. Stek till gyllene, rör om då och då. Lyft av och låt svalna.
3. Vispa grädden till önskad konsistens.
4. Servera kompotten rumsvarm eller kall i små skålar tillsammans med den vispade grädden, havresmulorna och färsk mynta.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

132,75 kr

Köpklart recept för

132,75 kr