Hemköp

Syrlig sallad med färska bondbönor och dillbulgur

Bondbönor, tunt skivat äpple, fänkål, blekselleri och dillbulgur. En sallad som kan göras som en lunch, lättare huvudrätt eller som tillbehör.

25 min

Syrlig sallad med färska bondbönor och dillbulgur

Ingredienser

  • 3 dl
    bulgur
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 kruka
    dill
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk
    salt
  • 2 krm
    nymalen svartpeppar
  • 2 dl
    bondböna
  • 1 st
    äpple
  • 1 st
    fänkål
  • 2 stjälkar
    blekselleri
  • 1 påse
    blandad sallad i påse
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 st
    citron, skal och saft
  • 2 tsk
    honung
  • 0.5 tsk
    salt
  • 2 krm
    nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Koka bulgurn i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Mixa ingredienserna till dilloljan och blanda den med bulgurn.
2. Skiva äpple, fänkål (ta bort roten) och selleri tunt på en mandolin och lägg en stund i iskallt vatten. 
3. Koka bondbönorna i saltat vatten cirka 3–4 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Skala därefter bort det vita höljet.
4. Vispa ihop ingredienserna till citrusvinägretten.
5. Varva bulgur, salladsblad, grönsaker och bondbönor på ett fat. Ringla över vinägretten och servera med detsamma.
 

4 portioner

Hemköp chat icon