Systrarna Eisenmans lyxiga snittar med hummerröra och rom
Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från Hemlagat, vinter 2019.
30 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
113,80 kr
3 st
smördegsplattor
1 st
hummer, kött från samt stjärt och klor
1 msk
majonnäs
1 st
citron (ca 1 tsk färskpressad saft från)
1 nypa
salt
1 nypa
vitpeppar
50 g
caviar röd finkornig rom
1 knippe
hackad gräslök till garnering
Ingredienser
3 st
smördegsplattor
1 st
hummer, kött från samt stjärt och klor
1 msk
majonnäs
1 st
citron (ca 1 tsk färskpressad saft från)
1 nypa
salt
1 nypa
vitpeppar
50 g
caviar röd finkornig rom
1 knippe
hackad gräslök till garnering
Gör så här
1. Stansa ut 15 rundlar, cirka 5 cm i diameter, i smördegen. Ta med ett mindre mått ut en ring i mitten, utan att trycka igenom helt.
2. Lägg ut rundlarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt stå kallt i minst 1 timme.
3. Finhacka hummerköttet. Blanda med majonnäs och citron. Smaka av med salt och peppar.
4. Värm ugnen till 200 grader.
5. Pensla smördegsrundlarna med ägg. Var försiktig så att inte ägget rinner ner på sidorna — det hindrar smördegen från att resa sig.
6. Grädda i cirka 15 minuter eller tills smördegen har rest sig och blivit gyllenbrun.
7. Ta ut ur ugnen och lyft försiktigt bort den lilla rundeln i mitten med en vass kniv. Låt svalna.
8. Fyll med hummerröran, lägg på en klick löjrom och garnera med gräslök. Servera direkt.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
113,80 kr
Köpklart recept för
113,80 kr