Tacos med halstrad salmalax, sriracha & jordgubbssalsa

Halstrad lax som serveras i egengjorda tortillabröd med srirachamajo och en fräsch jordgubbssalsa. Så gott! Du kan såklart också använda färdiga tortillabröd, då går receptet supersnabbt att laga.

 

45 min

24 ingredienser


Köpklart recept för totalt

393,54 kr

Tacos med halstrad salmalax, sriracha & jordgubbssalsa

HEMGJORDA TORTILLABRÖD

  • 7 dl

    vetemjöl

  • 0.5 tsk

    bakpulver

  • 0.5 tsk

    salt

  • 25 g

    smör

  • 3 dl

    varmt vatten

HALSTRAD SALMALAX

  • 360 g

    sashimilax eller salmalax

  • 0.75 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 0.5 dl

    sesamfrö

  • 2 tsk

    sesamolja

SRIRACHAMAJO

  • 1 dl

    majonnäs av bra kvalitet

  • 0.5 dl

    turkisk yoghurt 10%

  • 1 msk

    srirachasås

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    nymalen svartpeppar

JORDGUBBSSALSA

  • 500 g

    färska jordgubbar

  • 0.5 st

    rödlök

  • 1 msk

    honung

  • 0.5 st

    lime, skal och saft

  • 1 msk

    chipotlepasta

  • 2 krm

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 1 st

    klyftad lime

  • 1 kruka

    koriander

Ingredienser

HEMGJORDA TORTILLABRÖD

  • 7 dl

    vetemjöl

  • 0.5 tsk

    bakpulver

  • 0.5 tsk

    salt

  • 25 g

    smör

  • 3 dl

    varmt vatten

HALSTRAD SALMALAX

  • 360 g

    sashimilax eller salmalax

  • 0.75 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 0.5 dl

    sesamfrö

  • 2 tsk

    sesamolja

SRIRACHAMAJO

  • 1 dl

    majonnäs av bra kvalitet

  • 0.5 dl

    turkisk yoghurt 10%

  • 1 msk

    srirachasås

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    nymalen svartpeppar

JORDGUBBSSALSA

  • 500 g

    färska jordgubbar

  • 0.5 st

    rödlök

  • 1 msk

    honung

  • 0.5 st

    lime, skal och saft

  • 1 msk

    chipotlepasta

  • 2 krm

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 1 st

    klyftad lime

  • 1 kruka

    koriander

Gör så här

1. TORTILLABRÖD: Blanda samman de torra ingredienserna. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Häll långsamt över det varma vattnet och blanda samman till en kletig deg. Ta upp degen och knåda den på ett mjöligt bakbord ca 2 minuter. Lägg tillbaka i skålen och täck med en fuktig handduk, låt vila 20 minuter. Dela degen i 15 delar och rulla till små bollar, kavla sedan ut bollarna till runda tortillabröd. Stek dem i en torr stekpanna, ca 30 sekunder på varje sida.

2. SALMALAX: Salta och peppra salmalaxen runt om och rulla den därefter i sesamfröna. Stek den på hög värme i sesamolja i en nonstick panna snabbt runtom, bara några sekunder på varje sida, tills den fått lite färg. Lyft den ur stekpannan och låt vila en stund, riv/plocka den sedan i bitar.

3. JORDGUBBSSALSA: Ansa och dela jordgubbarna i centimeterstora bitar. Skala och finhacka rödlöken. Lägg bär och lök i en skål och smaka av med honung, lime, chipotle, salt och nymalen svartpeppar.

4. Fördela lax, srirachamajo och jordgubbssalsa i tortillabröden och toppa med lime och koriander.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

393,54 kr

Köpklart recept för

393,54 kr