Halstrad lax som serveras i egengjorda tortillabröd med srirachamajo och en fräsch jordgubbssalsa. Så gott! Du kan såklart också använda färdiga tortillabröd, då går receptet supersnabbt att laga.
45 min
HEMGJORDA TORTILLABRÖD
HALSTRAD SALMALAX
SRIRACHAMAJO
JORDGUBBSSALSA
TILL SERVERING
1. TORTILLABRÖD: Blanda samman de torra ingredienserna. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Häll långsamt över det varma vattnet och blanda samman till en kletig deg. Ta upp degen och knåda den på ett mjöligt bakbord ca 2 minuter. Lägg tillbaka i skålen och täck med en fuktig handduk, låt vila 20 minuter. Dela degen i 15 delar och rulla till små bollar, kavla sedan ut bollarna till runda tortillabröd. Stek dem i en torr stekpanna, ca 30 sekunder på varje sida.
2. SALMALAX: Salta och peppra salmalaxen runt om och rulla den därefter i sesamfröna. Stek den på hög värme i sesamolja i en nonstick panna snabbt runtom, bara några sekunder på varje sida, tills den fått lite färg. Lyft den ur stekpannan och låt vila en stund, riv/plocka den sedan i bitar.
3. JORDGUBBSSALSA: Ansa och dela jordgubbarna i centimeterstora bitar. Skala och finhacka rödlöken. Lägg bär och lök i en skål och smaka av med honung, lime, chipotle, salt och nymalen svartpeppar.
4. Fördela lax, srirachamajo och jordgubbssalsa i tortillabröden och toppa med lime och koriander.
4 portioner