Hemköp

Tacos med grillad kyckling, sötpotatiskräm och fruktig salsa

4 PORT 30 MIN

30 min

Tacos med grillad kyckling, sötpotatiskräm och fruktig salsa

Portioner: 4

Ingredienser

3 kycklingfiléer
salt
3–4 msk srirachaketchup
majsolja

TILLBEHÖR
1 sats sötpotatiskräm
1 sats fruktig salsa
tortillabröd
korianderblad till dekoration
limeklyftor

FRUKTIG SALSA
1 klyfta ananas
1 mango
½ gurka
1 chilifrukt
½ kruka koriander
1 msk myntablad
1 lime
1 tsk kokossocker

SÖTPOTATISKRÄM
2 sötpotatisar à ca 400 g
4–5 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här

FRUKTIG SALSA: Skala ananasen med en vass kniv och skär bort den hårda stocken i mitten av klyftan. Skär fruktköttet i små bitar. Skala mangon och skär fruktköttet i små bitar. Skala och tärna gurkan fint. Dela, kärna ur och finstrimla frukten. Hacka koriander och myntablad. Blanda ananas, mango, gurka, chilifrukt, koriander och mynta. Strö över kokossockret, ringla över limesaft och blanda ihop allt.

SÖTPOTATISKRÄM: Skala potatisen och skär i mindre bitar. Lägg den i en liten kastrull och häll på kokande vatten så att det precis täcker. Salta och koka i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Mosa den varma potatisen fint med t ex en elvisp. Vispa i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Krydda kycklingfiléerna med salt och pensla på srirachaketchup. Bryn filéerna i olja i en teflonstekpanna ca 5 minuter.

3. Lägg filéerna på bakplåtspapper i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av en filé. Stek kycklingfiléerna klara i mitten av ugnen tills de når 70° i innertemperatur. Låt vila i ca 15 minuter.

4. Skiva kycklingfiléerna och servera dem med tillbehör i tortillabröd.

Hemköp chat icon