Låt vardagscarbonaran få en vegetarisk utmanare i denna helt fantastiska pastarätt på svamp. En riktig vardagsräddare som får dig att glänsa i köket.
20 min
1. Mixa samman parmesan, smör, vitlök, citronsaft, salt och finhackad färsk dragon till ett grönt örtsmör med hjälp av stavmixer eller matberedare.
2. Koka pastan i rejält saltat vatten tills den är al dente. Obs! Spara lite av pastavattnet, som ska användas till sås. Hacka under tiden svampen grovt och stek gyllenbrun i smör tillsammans med vitlök. Krydda med salt och peppar.
3. Sväng runt den avrunna pastan med ca 1–2 dl av pastavattnet samt kryddsmöret tills smöret smält och smör och vatten blandats samman och lagt sig runt tagliatellen. Toppa pastan med svamp, lite hackad dragon och rikligt med riven ost.
Tips! Dragonsåsen kan du förbereda och förvara i kylskåp, där det håller en dryg vecka.
4 portioner