Tagliatelle med fräst svamp & smörig dragonsås

Låt vardagscarbonaran få en vegetarisk utmanare i denna helt fantastiska pastarätt på svamp. En riktig vardagsräddare som får dig att glänsa i köket.

20 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

241,65 kr

Tagliatelle med fräst svamp & smörig dragonsås
  • 400 g

    tagliatelle

  • 1.5 dl

    parmesan

  • 3 msk

    smör

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 st

    citron (ca. 2 msk saft från)

  • 1 dl

    finhackad dragon

  • 0.5 tsk

    salt

  • 300 g

    svamp (tex. champinjoner, ostronskivling eller skogssvamp)

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 3 dl

    Västerbottensost, Allerum gold eller liknande

  • 15 g

    dragon att toppa med

Ingredienser

  • 400 g

    tagliatelle

  • 1.5 dl

    parmesan

  • 3 msk

    smör

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 st

    citron (ca. 2 msk saft från)

  • 1 dl

    finhackad dragon

  • 0.5 tsk

    salt

  • 300 g

    svamp (tex. champinjoner, ostronskivling eller skogssvamp)

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 3 dl

    Västerbottensost, Allerum gold eller liknande

  • 15 g

    dragon att toppa med

Gör så här

1. Mixa samman parmesan, smör, vitlök, citronsaft, salt och finhackad färsk dragon till ett grönt örtsmör med hjälp av stavmixer eller matberedare.

2. Koka pastan i rejält saltat vatten tills den är al dente. Obs! Spara lite av pastavattnet, som ska användas till sås. Hacka under tiden svampen grovt och stek gyllenbrun i smör tillsammans med vitlök. Krydda med salt och peppar.

3. Sväng runt den avrunna pastan med ca 1–2 dl av pastavattnet samt kryddsmöret tills smöret smält och smör och vatten blandats samman och lagt sig runt tagliatellen. Toppa pastan med svamp, lite hackad dragon och rikligt med riven ost.

Tips! Dragonsåsen kan du förbereda och förvara i kylskåp, där det håller en dryg vecka.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

241,65 kr

Köpklart recept för

241,65 kr