Tahinifudge med kardemumma

Vårsött: Gör din egen fudge. Danska bloggaren Ditte tipsar om att göra fudge på sesampasta och kokosolja, smaksatt med havssalt, kardemumma, mörk choklad och ev. dekorerad med pistagenötter.
Recept från Hemlagat, vår 2020

30 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

305,30 kr

Tahinifudge med kardemumma
  • 300 g

    tahini (sesampasta)

  • 3 msk

    kokosolja

  • 1 nypa

    havssalt

  • 1 tsk

    vaniljpulver eller frön från 1/2 vaniljstång

  • 0.5 tsk

    mald kardemumma

  • 0.5 dl

    lönnsirap

  • 2 msk

    finhackad mörk choklad, gärna 85%

Ev dekoration

  • 1 msk

    hackade osaltade pistagenötter

Ingredienser

  • 300 g

    tahini (sesampasta)

  • 3 msk

    kokosolja

  • 1 nypa

    havssalt

  • 1 tsk

    vaniljpulver eller frön från 1/2 vaniljstång

  • 0.5 tsk

    mald kardemumma

  • 0.5 dl

    lönnsirap

  • 2 msk

    finhackad mörk choklad, gärna 85%

Ev dekoration

  • 1 msk

    hackade osaltade pistagenötter

Gör så här

1. Blanda sesampasta, kokosolja, salt, vanilj, kardemumma och lönnsirap i en liten kastrull och låt det smälta samman på svag värme. Rör om.

2. Rör i finhackad choklad och häll massan i en form (20x20 cm). Dekorera eventuellt med pistagenötter. Täck med plastfolie. Ställ formen i frysen i 4 timmar, därefter kan massan skäras i bitar.

3. Förvara fudgen i frysen och ta bitar direkt därifrån, de smälter nämligen snabbt i rumstemperatur.

Följ Ditte Ingemanns blog här: https://www.thefoodclub.dk/
Instagram: https://www.instagram.com/ditsen/



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

305,30 kr

Köpklart recept för

305,30 kr