Hemköp

Tahinifudge med kardemumma

Vårsött: Gör din egen fudge. Danska bloggaren Ditte tipsar om att göra fudge på sesampasta och kokosolja, smaksatt med havssalt, kardemumma, mörk choklad och ev. dekorerad med pistagenötter.
Recept från Hemlagat, vår 2020

30 min

Tahinifudge med kardemumma

Ingredienser

  • 300 g
    tahini (sesampasta)
  • 3 msk
    kokosolja
  • 1 nypa
    havssalt
  • 1 tsk
    vaniljpulver eller frön från 1/2 vaniljstång
  • 0.5 tsk
    mald kardemumma
  • 0.5 dl
    lönnsirap
  • 2 msk
    finhackad mörk choklad, gärna 85%

Ev dekoration

  • 1 msk
    hackade osaltade pistagenötter

Gör så här

1. Blanda sesampasta, kokosolja, salt, vanilj, kardemumma och lönnsirap i en liten kastrull och låt det smälta samman på svag värme. Rör om.

2. Rör i finhackad choklad och häll massan i en form (20x20 cm). Dekorera eventuellt med pistagenötter. Täck med plastfolie. Ställ formen i frysen i 4 timmar, därefter kan massan skäras i bitar.

3. Förvara fudgen i frysen och ta bitar direkt därifrån, de smälter nämligen snabbt i rumstemperatur.

Följ Ditte Ingemanns blog här: https://www.thefoodclub.dk/
Instagram: https://www.instagram.com/ditsen/

20 portioner

217,75 kr
Hemköp chat icon