Vårsött: Gör din egen fudge. Danska bloggaren Ditte tipsar om att göra fudge på sesampasta och kokosolja, smaksatt med havssalt, kardemumma, mörk choklad och ev. dekorerad med pistagenötter.
Recept från Hemlagat, vår 2020
30 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
305,30 kr
300 g
tahini (sesampasta)
3 msk
kokosolja
1 nypa
havssalt
1 tsk
vaniljpulver eller frön från 1/2 vaniljstång
0.5 tsk
mald kardemumma
0.5 dl
lönnsirap
2 msk
finhackad mörk choklad, gärna 85%
Ev dekoration
1 msk
hackade osaltade pistagenötter
300 g
tahini (sesampasta)
3 msk
kokosolja
1 nypa
havssalt
1 tsk
vaniljpulver eller frön från 1/2 vaniljstång
0.5 tsk
mald kardemumma
0.5 dl
lönnsirap
2 msk
finhackad mörk choklad, gärna 85%
Ev dekoration
1 msk
hackade osaltade pistagenötter
1. Blanda sesampasta, kokosolja, salt, vanilj, kardemumma och lönnsirap i en liten kastrull och låt det smälta samman på svag värme. Rör om.
2. Rör i finhackad choklad och häll massan i en form (20x20 cm). Dekorera eventuellt med pistagenötter. Täck med plastfolie. Ställ formen i frysen i 4 timmar, därefter kan massan skäras i bitar.
3. Förvara fudgen i frysen och ta bitar direkt därifrån, de smälter nämligen snabbt i rumstemperatur.
Följ Ditte Ingemanns blog här: https://www.thefoodclub.dk/
Instagram: https://www.instagram.com/ditsen/
Köpklart recept för totalt
305,30 kr
Köpklart recept för
305,30 kr