Vårsött: Gör din egen fudge. Danska bloggaren Ditte tipsar om att göra fudge på sesampasta och kokosolja, smaksatt med havssalt, kardemumma, mörk choklad och ev. dekorerad med pistagenötter.
Recept från Hemlagat, vår 2020
30 min
Ev dekoration
1. Blanda sesampasta, kokosolja, salt, vanilj, kardemumma och lönnsirap i en liten kastrull och låt det smälta samman på svag värme. Rör om.
2. Rör i finhackad choklad och häll massan i en form (20x20 cm). Dekorera eventuellt med pistagenötter. Täck med plastfolie. Ställ formen i frysen i 4 timmar, därefter kan massan skäras i bitar.
3. Förvara fudgen i frysen och ta bitar direkt därifrån, de smälter nämligen snabbt i rumstemperatur.
Följ Ditte Ingemanns blog här: https://www.thefoodclub.dk/
Instagram: https://www.instagram.com/ditsen/
20 portioner