Hemköp

Tartar på tunnbrödsknäcke med norimajonnäs

Fina munsbitar med marinerad salmalax fungerar perfekt som förrätt runt grillen, eller som enkel middag när du vill ägna dig mer åt sällskapet än åt glödbädden.

20 min

Tartar på tunnbrödsknäcke med norimajonnäs

Ingredienser

  • 350 g
    Salma-lax
  • 5 skivor
    tunnbrödsknäcke, delade på hälften (ca 4 x 7 cm)
  • 50 g
    skivad gurka
  • 1.5 msk
    vinäger
  • 1 tsk
    socker
  • 1 krm
    salt
  • 1 st
    urkärnad och finhackad grön chili
  • 1 st
    lime, saft och zest
  • 0.5 kruka
    finhackad gräslök
  • 1 kruka
    strimlad koriander
  • 1 ask
    krasse

NORIMAJONNÄS

  • 1 st
    ägg
  • 2 tsk
    ljus soja
  • 1 tsk
    vinäger
  • 2 tsk
    dijonsenap
  • 0.5 st
    vitlökslyfta
  • 2 dl
    matolja
  • 1 ark
    nori
  • 1 nypa
    salt

Gör så här

1. Blanda gurka med vinäger, socker och salt. Låt stå ca 15 min.

2. Skär laxen i ca 1 cm-stora kuber och blanda med chili, limesaft + zest, gräslök och koriander.

3. Toppa knäckebrödet med laxtartar och norimajonnäs. Toppa med picklad gurka och krasse.

4. NORIMAJONNÄS: Mixa allt utom norin till en majonnäs med stavmixer.

5. Hacka eller riv noriarket i småbitar. Mixa in i majonnäsen. Smaka av med salt.

8 portioner

Hemköp chat icon