Tartar på tunnbrödsknäcke med norimajonnäs

Fina munsbitar med marinerad salmalax fungerar perfekt som förrätt runt grillen, eller som enkel middag när du vill ägna dig mer åt sällskapet än åt glödbädden.

20 min

19 ingredienser


Köpklart recept för totalt

288,20 kr

Tartar på tunnbrödsknäcke med norimajonnäs
  • 350 g

    Salma-lax

  • 5 skivor

    tunnbrödsknäcke, delade på hälften (ca 4 x 7 cm)

  • 50 g

    skivad gurka

  • 1.5 msk

    vinäger

  • 1 tsk

    socker

  • 1 krm

    salt

  • 1 st

    urkärnad och finhackad grön chili

  • 1 st

    lime, saft och zest

  • 0.5 kruka

    finhackad gräslök

  • 1 kruka

    strimlad koriander

  • 1 ask

    krasse

NORIMAJONNÄS

  • 1 st

    ägg

  • 2 tsk

    ljus soja

  • 1 tsk

    vinäger

  • 2 tsk

    dijonsenap

  • 0.5 st

    vitlökslyfta

  • 2 dl

    matolja

  • 1 ark

    nori

  • 1 nypa

    salt

Ingredienser

  • 350 g

    Salma-lax

  • 5 skivor

    tunnbrödsknäcke, delade på hälften (ca 4 x 7 cm)

  • 50 g

    skivad gurka

  • 1.5 msk

    vinäger

  • 1 tsk

    socker

  • 1 krm

    salt

  • 1 st

    urkärnad och finhackad grön chili

  • 1 st

    lime, saft och zest

  • 0.5 kruka

    finhackad gräslök

  • 1 kruka

    strimlad koriander

  • 1 ask

    krasse

NORIMAJONNÄS

  • 1 st

    ägg

  • 2 tsk

    ljus soja

  • 1 tsk

    vinäger

  • 2 tsk

    dijonsenap

  • 0.5 st

    vitlökslyfta

  • 2 dl

    matolja

  • 1 ark

    nori

  • 1 nypa

    salt

Gör så här

1. Blanda gurka med vinäger, socker och salt. Låt stå ca 15 min.

2. Skär laxen i ca 1 cm-stora kuber och blanda med chili, limesaft + zest, gräslök och koriander.

3. Toppa knäckebrödet med laxtartar och norimajonnäs. Toppa med picklad gurka och krasse.

4. NORIMAJONNÄS: Mixa allt utom norin till en majonnäs med stavmixer.

5. Hacka eller riv noriarket i småbitar. Mixa in i majonnäsen. Smaka av med salt.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

288,20 kr

Köpklart recept för

288,20 kr