Fina munsbitar med marinerad salmalax fungerar perfekt som förrätt runt grillen, eller som enkel middag när du vill ägna dig mer åt sällskapet än åt glödbädden.
20 min
19 ingredienser
Köpklart recept för totalt
288,20 kr
350 g
Salma-lax
5 skivor
tunnbrödsknäcke, delade på hälften (ca 4 x 7 cm)
50 g
skivad gurka
1.5 msk
vinäger
1 tsk
socker
1 krm
salt
1 st
urkärnad och finhackad grön chili
1 st
lime, saft och zest
0.5 kruka
finhackad gräslök
1 kruka
strimlad koriander
1 ask
krasse
NORIMAJONNÄS
1 st
ägg
2 tsk
ljus soja
1 tsk
vinäger
2 tsk
dijonsenap
0.5 st
vitlökslyfta
2 dl
matolja
1 ark
nori
1 nypa
salt
350 g
Salma-lax
5 skivor
tunnbrödsknäcke, delade på hälften (ca 4 x 7 cm)
50 g
skivad gurka
1.5 msk
vinäger
1 tsk
socker
1 krm
salt
1 st
urkärnad och finhackad grön chili
1 st
lime, saft och zest
0.5 kruka
finhackad gräslök
1 kruka
strimlad koriander
1 ask
krasse
NORIMAJONNÄS
1 st
ägg
2 tsk
ljus soja
1 tsk
vinäger
2 tsk
dijonsenap
0.5 st
vitlökslyfta
2 dl
matolja
1 ark
nori
1 nypa
salt
1. Blanda gurka med vinäger, socker och salt. Låt stå ca 15 min.
2. Skär laxen i ca 1 cm-stora kuber och blanda med chili, limesaft + zest, gräslök och koriander.
3. Toppa knäckebrödet med laxtartar och norimajonnäs. Toppa med picklad gurka och krasse.
4. NORIMAJONNÄS: Mixa allt utom norin till en majonnäs med stavmixer.
5. Hacka eller riv noriarket i småbitar. Mixa in i majonnäsen. Smaka av med salt.
Köpklart recept för totalt
288,20 kr
Köpklart recept för
288,20 kr