Låt det japanska köket komma hem till dig med den här underbara laxtatakin! Serveras med en utsökt chilimajonäs, dressing på ingefära och färsk spetskål och pak choi.
15 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
287,74 kr
400 g
laxfilé utan skinn
2 msk
sesamolja
1 dl
sesamfrö
1 msk
smör- & rapsolja
INGEFÄRSDRESSING
5 msk
ljus soja
2 msk
sesamolja
2 msk
mirin
0.5 msk
riven ingefära
1 tsk
fisksås
1 st
pressad lime
CHILIMAJO
1 dl
majonnäs
1 msk
sriraschasås
TILLBEHÖR
1 st
strimlad röd spetskål (eller rödkål)
3 st
strimlade pak choy
400 g
laxfilé utan skinn
2 msk
sesamolja
1 dl
sesamfrö
1 msk
smör- & rapsolja
INGEFÄRSDRESSING
5 msk
ljus soja
2 msk
sesamolja
2 msk
mirin
0.5 msk
riven ingefära
1 tsk
fisksås
1 st
pressad lime
CHILIMAJO
1 dl
majonnäs
1 msk
sriraschasås
TILLBEHÖR
1 st
strimlad röd spetskål (eller rödkål)
3 st
strimlade pak choy
1. Dela laxen i fyra portionsbitar så kvadratiska som möjligt.
2. Pensla med sesamolja och rulla i sesamfrön.
3. Värm smör- & rapsolja i en stekpanna och stek laxen ca 7 sekunder på alla sidor.
4. Rör ihop ingredienserna till dressingen och blanda samman chillimajonnäs.
5. Blanda samman spetskål och pak choy och vänd ihop med lite av ingefärsdressingen.
6. Skiva laxen och servera med tillbehören.
Köpklart recept för totalt
287,74 kr
Köpklart recept för
287,74 kr