Tataki på lax med rå kålsallad

Låt det japanska köket komma hem till dig med den här underbara laxtatakin! Serveras med en utsökt chilimajonäs, dressing på ingefära och färsk spetskål och pak choi.

15 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

287,74 kr

Tataki på lax med rå kålsallad
  • 400 g

    laxfilé utan skinn

  • 2 msk

    sesamolja

  • 1 dl

    sesamfrö

  • 1 msk

    smör- & rapsolja

INGEFÄRSDRESSING

  • 5 msk

    ljus soja

  • 2 msk

    sesamolja

  • 2 msk

    mirin

  • 0.5 msk

    riven ingefära

  • 1 tsk

    fisksås

  • 1 st

    pressad lime

CHILIMAJO

  • 1 dl

    majonnäs

  • 1 msk

    sriraschasås

TILLBEHÖR

  • 1 st

    strimlad röd spetskål (eller rödkål)

  • 3 st

    strimlade pak choy

Ingredienser

  • 400 g

    laxfilé utan skinn

  • 2 msk

    sesamolja

  • 1 dl

    sesamfrö

  • 1 msk

    smör- & rapsolja

INGEFÄRSDRESSING

  • 5 msk

    ljus soja

  • 2 msk

    sesamolja

  • 2 msk

    mirin

  • 0.5 msk

    riven ingefära

  • 1 tsk

    fisksås

  • 1 st

    pressad lime

CHILIMAJO

  • 1 dl

    majonnäs

  • 1 msk

    sriraschasås

TILLBEHÖR

  • 1 st

    strimlad röd spetskål (eller rödkål)

  • 3 st

    strimlade pak choy

Gör så här

1. Dela laxen i fyra portionsbitar så kvadratiska som möjligt.

2. Pensla med sesamolja och rulla i sesamfrön.

3. Värm smör- & rapsolja i en stekpanna och stek laxen ca 7 sekunder på alla sidor.

4. Rör ihop ingredienserna till dressingen och blanda samman chillimajonnäs.

5. Blanda samman spetskål och pak choy och vänd ihop med lite av ingefärsdressingen.

6. Skiva laxen och servera med tillbehören.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

287,74 kr

Köpklart recept för

287,74 kr