Hemköp

Tataki på lax med rå kålsallad

Låt det japanska köket komma hem till dig med den här underbara laxtatakin! Serveras med en utsökt chilimajonäs, dressing på ingefära och färsk spetskål och pak choi.

15 min

Tataki på lax med rå kålsallad

Ingredienser

  • 400 g
    laxfilé utan skinn
  • 2 msk
    sesamolja
  • 1 dl
    sesamfrö
  • 1 msk
    smör- & rapsolja

INGEFÄRSDRESSING

  • 5 msk
    ljus soja
  • 2 msk
    sesamolja
  • 2 msk
    mirin
  • 0.5 msk
    riven ingefära
  • 1 tsk
    fisksås
  • 1 st
    pressad lime

CHILIMAJO

  • 1 dl
    majonnäs
  • 1 msk
    sriraschasås

TILLBEHÖR

  • 1 st
    strimlad röd spetskål (eller rödkål)
  • 3 st
    strimlade pak choy

Gör så här

1. Dela laxen i fyra portionsbitar så kvadratiska som möjligt.

2. Pensla med sesamolja och rulla i sesamfrön.

3. Värm smör- & rapsolja i en stekpanna och stek laxen ca 7 sekunder på alla sidor.

4. Rör ihop ingredienserna till dressingen och blanda samman chillimajonnäs.

5. Blanda samman spetskål och pak choy och vänd ihop med lite av ingefärsdressingen.

6. Skiva laxen och servera med tillbehören.

4 portioner

288,23 kr
Hemköp chat icon