En fantastisk soppa och gryta som är kraftigt inspirerad av våra älskade tacokvällar! Den här rätten äter du ihop med en salsa på äpple, salladslök och jalapeño. Servera med ugnsvärmda nachos med ost så är middagen serverad.
45 min
SALSA
TILLBEHÖR
SOPPA: Skala och hacka löken, morötterna och palsternackan. Ansa och hacka sellerin. Skala och tärna potatisen. Fräs lök, morot, palsternacka och selleri i oljan utan att ta färg i en gryta, ca 5 minuter. Blanda i tacokryddan och fräs under omrörning 1 minut. Blanda i potatisen. Tillsätt buljongen, hälften av vattnet och koka ca 15 minuter eller tills alla soppgrönsakerna är mjuka. Tillsätt paprikan och bönorna, späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
SALSA: Kärna ur och hacka äpplena. Skiva salladslök och jalapeño. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka rödlöken fint. Strimla persiljan. Blanda äpple, lök, jalapeño, chili, rödlök och persilja med citronsaften.
NACHOS: Sätt ugnen på grill och 200°. Bred ut chipsen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter tills osten börjar smälta och chipsen fått färg. Servera soppan med salsan och chipsen.
4 portioner