Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk

En smakrik och lättlagad gryta med fin balans mellan syra, hetta och krämighet. Kycklingfärsen får steka tills den blir krispig och ger djup åt rätten, medan kokosmjölken rundar av med sin milda sötma. Ingefära, lime och koriander sätter en fräsch ton, och grönsakerna bidrar med både färg och textur. Vill du ha mer sting? Tillsätt extra sambal oelek. Och om koriander delar hushållet – servera den vid sidan av.

Tips! Rör inte runt för mycket när du steker kycklingfärsen i pannan, då är det lätt att den blir kokt. Låt den få ordentligt med stekyta – det ger mer smak åt grytan.

15 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

165,91 kr

Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
  • 300 g

    basmatiris

  • 6 dl

    vatten

  • 0.5 tsk

    salt

THAIGRYTA

  • 2 msk

    neutral olja

  • 500 g

    kycklingfärs

  • 1 st

    paprika

  • 1 st

    pak choi

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 0.5 tsk

    sambal oelek

  • 2 tsk

    färsk ingefära

  • 1 tärning

    grönsaksbuljong

  • 1 fp

    kokosmjölk

  • 1 msk

    japansk soja

  • 1 st

    lime (skal och saft)

Ingredienser

  • 300 g

    basmatiris

  • 6 dl

    vatten

  • 0.5 tsk

    salt

THAIGRYTA

  • 2 msk

    neutral olja

  • 500 g

    kycklingfärs

  • 1 st

    paprika

  • 1 st

    pak choi

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 0.5 tsk

    sambal oelek

  • 2 tsk

    färsk ingefära

  • 1 tärning

    grönsaksbuljong

  • 1 fp

    kokosmjölk

  • 1 msk

    japansk soja

  • 1 st

    lime (skal och saft)

Gör så här

1. Ta fram en kastrull och en traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser.

2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.

3. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek kycklingfärs på hög värme i 3–4 min.

4. Skär paprika i bitar och strimla pak choi.

5. Tillsätt paprikan, pressad vitlök, sambal oelek, ingefära och buljongpulver i pannan. Stek i ytterligare 2-3 min på medelhög värme.

6. Tillsätt kokosmjölk, pak choi och japansk soja i grytan och låt sjuda i 5 min under omrörning. Tillsätt finrivet skal och saft från lime.

7. Servera thaigrytan tillsammans med riset. Toppa med färsk koriander och limeklyftor.

En snabblagad gryta med värme, syra och krämighet – perfekt när middagen ska gå snabbt men ändå smaka mycket.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

165,91 kr

Köpklart recept för

165,91 kr