Hemköp

Thaimusslor

40 min

Thaimusslor

Portioner: 4

Ingredienser

1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 citrongräs
1 röd chilifrukt
1 lime
1 msk rapsolja
2 dl vitt vin
3 dl kokosgrädde (finns i asiatiska hyllan)
1 kruka koriander

Gör så här

1. Tvätta musslorna noga under rinnande vatten.

2. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. Släng de musslor som inte sluter sig.

3. Skala schalottenlök och vitlök. Hacka dem, citrongräs och chili och fräs allt i oljan. Tillsätt musslor och vin. Lägg på lock och koka 2–3 minuter, eller tills musslorna har öppnat sig.

4. Lyft ur musslorna, tillsätt kokosgrädden, koka ihop under 5 min och smaka av med salt och pressad lime.

5. Lägg upp musslor och sås i djup tallrik, hacka koriander, strö över den och servera med ett gott bröd.

Hemköp chat icon