Thaisallad med vegofärs

En god och matig sallad för middagen eller lunchen mitt i veckan. Vegofärsen ger en mättande känsla som får extra mycket smak av färska örter och sesamolja.

20 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

319,85 kr

Thaisallad med vegofärs
  • 2 msk

    jasminris okokt

  • 3 msk

    matolja

  • 1 msk

    sesamolja

  • 3 st

    finhackade vitlöksklyftor

  • 400 g

    vegofärs

  • 1.5 msk

    soja

  • 1 st

    liten skivad rödlök

  • 3 st

    skivade salladslökar

  • 2 st

    skivade thaichili (eller vanlig röd chili)

  • 1 kruka

    koriander grovhackad

  • 1 kruka

    mynta grovhackad

  • 1 st

    pressad lime

  • 1 st

    romansallad

  • 4 port

    kokt jasminris

Ingredienser

  • 2 msk

    jasminris okokt

  • 3 msk

    matolja

  • 1 msk

    sesamolja

  • 3 st

    finhackade vitlöksklyftor

  • 400 g

    vegofärs

  • 1.5 msk

    soja

  • 1 st

    liten skivad rödlök

  • 3 st

    skivade salladslökar

  • 2 st

    skivade thaichili (eller vanlig röd chili)

  • 1 kruka

    koriander grovhackad

  • 1 kruka

    mynta grovhackad

  • 1 st

    pressad lime

  • 1 st

    romansallad

  • 4 port

    kokt jasminris

Gör så här

1. Lägg riset i en torr, kall stekpanna. Rosta riset gyllenbrunt på svag värme. Skaka pannan så att allt blandas och får färg runt om. Låt svalna. Stöt i mortel till finfördelat.

2. Hetta upp en stekpanna på hög värme, tillsätt olja och vitlök. Rör om och vänd ner färs och soja. Stek färsen smulig under omrörning.

3. Tillsätt lök och chili när allt är genomstekt. Vänd ner örterna, lime och det stötta riset.

4. Servera i en skål med salladsblad och ris.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

319,85 kr

Köpklart recept för

319,85 kr