Hemköp

Thaisallad med vegofärs

En god och matig sallad för middagen eller lunchen mitt i veckan. Vegofärsen ger en mättande känsla som får extra mycket smak av färska örter och sesamolja.

20 min

Thaisallad med vegofärs

Ingredienser

  • 2 msk
    jasminris okokt
  • 3 msk
    matolja
  • 1 msk
    sesamolja
  • 3 st
    finhackade vitlöksklyftor
  • 400 g
    vegofärs
  • 1.5 msk
    soja
  • 1 st
    liten skivad rödlök
  • 3 st
    skivade salladslökar
  • 2 st
    skivade thaichili (eller vanlig röd chili)
  • 1 kruka
    koriander grovhackad
  • 1 kruka
    mynta grovhackad
  • 1 st
    pressad lime
  • 1 st
    romansallad
  • 4 port
    kokt jasminris

Gör så här

1. Lägg riset i en torr, kall stekpanna. Rosta riset gyllenbrunt på svag värme. Skaka pannan så att allt blandas och får färg runt om. Låt svalna. Stöt i mortel till finfördelat.

2. Hetta upp en stekpanna på hög värme, tillsätt olja och vitlök. Rör om och vänd ner färs och soja. Stek färsen smulig under omrörning.

3. Tillsätt lök och chili när allt är genomstekt. Vänd ner örterna, lime och det stötta riset.

4. Servera i en skål med salladsblad och ris.

4 portioner