En god och matig sallad för middagen eller lunchen mitt i veckan. Vegofärsen ger en mättande känsla som får extra mycket smak av färska örter och sesamolja.
20 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
319,85 kr
2 msk
jasminris okokt
3 msk
matolja
1 msk
sesamolja
3 st
finhackade vitlöksklyftor
400 g
vegofärs
1.5 msk
soja
1 st
liten skivad rödlök
3 st
skivade salladslökar
2 st
skivade thaichili (eller vanlig röd chili)
1 kruka
koriander grovhackad
1 kruka
mynta grovhackad
1 st
pressad lime
1 st
romansallad
4 port
kokt jasminris
2 msk
jasminris okokt
3 msk
matolja
1 msk
sesamolja
3 st
finhackade vitlöksklyftor
400 g
vegofärs
1.5 msk
soja
1 st
liten skivad rödlök
3 st
skivade salladslökar
2 st
skivade thaichili (eller vanlig röd chili)
1 kruka
koriander grovhackad
1 kruka
mynta grovhackad
1 st
pressad lime
1 st
romansallad
4 port
kokt jasminris
1. Lägg riset i en torr, kall stekpanna. Rosta riset gyllenbrunt på svag värme. Skaka pannan så att allt blandas och får färg runt om. Låt svalna. Stöt i mortel till finfördelat.
2. Hetta upp en stekpanna på hög värme, tillsätt olja och vitlök. Rör om och vänd ner färs och soja. Stek färsen smulig under omrörning.
3. Tillsätt lök och chili när allt är genomstekt. Vänd ner örterna, lime och det stötta riset.
4. Servera i en skål med salladsblad och ris.
Köpklart recept för totalt
319,85 kr
Köpklart recept för
319,85 kr