Tomatsallad med dillpesto och mozzarella

Mozzarellan får svenska sommarsmaker när peston görs med dill och gräslök. Ringla över mogna tomater och njut med bröd och gott sällskap. 

15 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

161,80 kr

Tomatsallad med dillpesto och mozzarella
  • 1 st

    citron (ca. 1 tsk saft från.)

  • 1 dl

    finhackad dill

  • 1 dl

    finhackad basilika

  • 0.5 dl

    finhackad gräslök

  • 1 dl

    olivolja

  • 30 g

    finriven västerbottenost

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 600 g

    goda tomater

  • 250 g

    buffelmozzarella

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 st

    citron (ca. 1 tsk saft från.)

  • 1 dl

    finhackad dill

  • 1 dl

    finhackad basilika

  • 0.5 dl

    finhackad gräslök

  • 1 dl

    olivolja

  • 30 g

    finriven västerbottenost

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 600 g

    goda tomater

  • 250 g

    buffelmozzarella

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Mixa samman alla ingredienser till dillpeston och smaka av med salt och peppar.

2. Skär tomaterna i grova bitar och krydda med lite salt. Massera dem lätt och häll upp på fat. Ringla rikligt med pesto över (om den är för tjock mixa ner ytterligare lite olja) och toppa med mozzarella bruten i bitar med ytterligare lite pesto på. Servera gärna med grillat bröd.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

161,80 kr

Köpklart recept för

161,80 kr