Hemköp

Tomatsallad med dillpesto och mozzarella

Mozzarellan får svenska sommarsmaker när peston görs med dill och gräslök. Ringla över mogna tomater och njut med bröd och gott sällskap.

15 min

Tomatsallad med dillpesto och mozzarella

Ingredienser

  • 1 st
    citron (ca. 1 tsk saft från.)
  • 1 dl
    finhackad dill
  • 1 dl
    finhackad basilika
  • 0.5 dl
    finhackad gräslök
  • 1 dl
    olivolja
  • 30 g
    finriven västerbottenost
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 600 g
    goda tomater
  • 250 g
    buffelmozzarella

Gör så här

1. Mixa samman alla ingredienser till dillpeston och smaka av med salt och peppar.

2. Skär tomaterna i grova bitar och krydda med lite salt. Massera dem lätt och häll upp på fat. Ringla rikligt med pesto över (om den är för tjock mixa ner ytterligare lite olja) och toppa med mozzarella bruten i bitar med ytterligare lite pesto på. Servera gärna med grillat bröd.

4 portioner

Hemköp chat icon