Tomatsoppa – grundrecept

Här hittar du receptet på en varm och mustig tomatsoppa som går kvickt att laga. Har du lite tid över bakar du ett bröd till, men det funkar ju också fint att köpa färdigt såklart.

20 min

Tomatsoppa – grundrecept

Ingredienser

  • 1 st
    hackad gul lök
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 2 fp
    krossade tomater
  • 8 dl
    vatten
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 msk
    balsamvinäger
  • 2 tsk
    torkad oregano
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök ett par minuter i olivolja utan att bryna den.
  2. Tillsätt tomatpuré och låt steka med några minuter.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda ca 15 minuter.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till önskad konsistens.
  5. Toppa med exempelvis brödkrutonger, riven mozzarella, basilika och olivolja.

Serveringsförslag: Toppa denna tomatsoppa med brödkrutonger, mozzarella, fetaost, olivolja eller färsk eller torkad basilika.

4 portioner