En matig tomatsoppa som gömmer både kålrot och risoni, samt en macka fylld med ljuvlig smält ost – det här är en perfekt lunch för både stor och liten. Full av smak och riktigt mättande blir den snabbt en vardagsfavorit. Och den är som gjord för att hälla i en mattermos och ta med på utflykten!
Mackorna har vi stekt i majonnäs, ett supertips för dig som vill ha en perfekt gyllene yta men ändå vill att osten ska hinna smälta. Grilled cheese är något av det godaste som finns och den här varianten kommer du älska. Särskilt om du doppar den i vår tomatsoppa!
40 min
1. Hacka gul lök, kålrot och vitlök.
2. Stek i lite smör tills löken mjuknat (kålroten kommer fortfarande vara hård).
3. Häll i de krossade tomaterna, vatten, grönsaksbuljong, paprikapulver och chiliflakes. Låt koka 10 min.
4. Mixa sen soppan slät.
5. Tillsätt risoni och låt koka 10 min till.
6. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar.
7. Bred majonnäs på båda sidorna av brödet och lägg ost emellan.
8. Grilla i smörgåsjärn eller stek i stekpanna (majonnäsen fungerar som smör/olja) på båda sidorna tills gyllene och osten har smält.
9. Servera soppan med smörgås och en klick pesto. Supergott att doppa mackan i både soppa och pesto!
Tips: Slå in din grilled cheese i folie och häll upp tomatsoppan i en mattermos så blir lunchen enkel att ta med ut!
4 portioner