Recept från Garant. Grillsäsongen är här! Då passar våra torsk -& algburgare perfekt slänga på grillen. Tillsammans med aioli, syrlig rödlök, krispig gurka och fluffigt briochebröd får du en fräsch och gottig burgare man vill äta varje dag!
30 min
1. Tillaga ditt val av pommes enligt paketets anvisningar.
2. Skiva rödlök tunt och lägg sedan i en burk med lock tillsammans med rosévinäger, blanda väl och skaka om då och då.
3. Dela den halva gurkan i två delar. Hyvla sedan dessa längs långsidan med hjälp av osthyvel så att du får tunna skivor gurka. Ställ åt sidan.
4. När dina pommes har några minuter kvar i ugnen är det dags att lägga på burgarna på grillen eller i stekpannan. Tillsätt olja i stekpannan om du väljer att steka dem. Grilla eller stek de frysta burgarna i ca 3-4 minuter på vardera sida tills de är genomstekta. Lägg även hamburgerbröden på grillen/i pannan i någon minut så att de blir gyllene.
5. Dags att montera burgare: bred ett tjock lager aioli på de undre bröden, lägg sedan på två gemsalladsblad, en torskburgare, hyvlad gurka, ytterligare en liten klick aioli och massvis av den syrliga löken och avsluta med att hamburgerlocket.
6. Avnjut din hamburgare med pommes och den aioli som eventuellt finns kvar.
4 portioner