En klassisk vardagsmiddag stavas torsk i ugn. Det här receptet lagas med en god bas av crème fraiche, vitt vin och buljong. Toppa med purjolök, räkor och dill.
25 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
328,53 kr
1 msk
smör & rapsolja
2 st
schalottenlökar, finhackade
600 g
torskfilé
0.5 st
purjolök, strimlad
1 tsk
salt
1 krm
malen vitpeppar
2 dl
vitt vin
2 dl
crème fraiche
1 tärning
fiskbuljong
1 dl
dill, hackad
100 g
räkor, skalade
1 msk
smör & rapsolja
2 st
schalottenlökar, finhackade
600 g
torskfilé
0.5 st
purjolök, strimlad
1 tsk
salt
1 krm
malen vitpeppar
2 dl
vitt vin
2 dl
crème fraiche
1 tärning
fiskbuljong
1 dl
dill, hackad
100 g
räkor, skalade
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smörj en ugnsfast form.
3. Lägg finhackad schalottenlök i botten och torsken över.
4. Strö den strimlade purjon över torsken.
5. Salta och peppra.
6. Koka samman vin med buljongtärning och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
7. Blanda dill i såsen och häll över torsken.
8. Ugnsbaka i 15–20 minuter.
9. Servera med potatis och strö över räkor strax innan servering.
Köpklart recept för totalt
328,53 kr
Köpklart recept för
328,53 kr