Torsk med dill och räkor

En klassisk vardagsmiddag stavas torsk i ugn. Det här receptet lagas med en god bas av crème fraiche, vitt vin och buljong. Toppa med purjolök, räkor och dill.

25 min

Torsk med dill och räkor

Ingredienser

  • 1 msk
    smör & rapsolja
  • 2 st
    schalottenlökar, finhackade
  • 600 g
    torskfilé
  • 0.5 st
    purjolök, strimlad
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    malen vitpeppar
  • 2 dl
    vitt vin
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 1 tärning
    fiskbuljong
  • 1 dl
    dill, hackad
  • 100 g
    räkor, skalade

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Smörj en ugnsfast form.

3. Lägg finhackad schalottenlök i botten och torsken över.

4. Strö den strimlade purjon över torsken.

5. Salta och peppra.

6. Koka samman vin med buljongtärning och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

7. Blanda dill i såsen och häll över torsken.

8. Ugnsbaka i 15–20 minuter.

9. Servera med potatis och strö över räkor strax innan servering.

4 portioner