Torsk med rödbetor och brynt smör

Fisken in i ugnen, bryn smör och betor, toppa med pepparrot. Stjärnkocken och matälskaren Tommy Myllymäki står bakom receptet som är drömlikt enkelt.

30 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

216,55 kr

Torsk med rödbetor och brynt smör
  • 500 g

    torskrygg (i fyra bitar)

  • 1 nypa

    salt

  • 400 g

    kokta rödbetor

  • 100 g

    brynt smör

  • 2 msk

    stött fänkålsfrö

  • 2 st

    citroner (skalet från 1 och 4 msk från bägge)

  • 4 msk

    kapris

  • 1 kruka

    dill, plockade vippor

  • 2 dl

    färskriven pepparrot

Ingredienser

  • 500 g

    torskrygg (i fyra bitar)

  • 1 nypa

    salt

  • 400 g

    kokta rödbetor

  • 100 g

    brynt smör

  • 2 msk

    stött fänkålsfrö

  • 2 st

    citroner (skalet från 1 och 4 msk från bägge)

  • 4 msk

    kapris

  • 1 kruka

    dill, plockade vippor

  • 2 dl

    färskriven pepparrot

Gör så här

1. Sätt ugnen på 120°C.

2. Krydda torsken med salt och ugnsbaka till innertemperatur ca 45°C.

3. Skala rödbetorna och dela i klyftor.

4. Värm det brynta smöret och tillsätt betorna och stek dem försiktigt i 1-2 minuter. Tillsätt fänkålsfrö, citronskal, citronsaft och kapris. Smaka av med salt.

5. Lägg torsken på tallrikar och tillsätt den plockade dillen i betorna och lägg betor ovanpå torsken. Toppa med riven pepparrot och servera med kokt potatis.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

216,55 kr

Köpklart recept för

216,55 kr