Torsk med rödbetor och brynt smör
Fisken in i ugnen, bryn smör och betor, toppa med pepparrot. Stjärnkocken och matälskaren Tommy Myllymäki står bakom receptet som är drömlikt enkelt.
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
138,65 kr
500 g
torskrygg (i fyra bitar)
1 nypa
salt
400 g
kokta rödbetor
100 g
brynt smör
2 msk
stött fänkålsfrö
2 st
citroner (skalet från 1 och 4 msk från bägge)
4 msk
kapris
1 fp
dill, plockade vippor
2 dl
färskriven pepparrot
Ingredienser
500 g
torskrygg (i fyra bitar)
1 nypa
salt
400 g
kokta rödbetor
100 g
brynt smör
2 msk
stött fänkålsfrö
2 st
citroner (skalet från 1 och 4 msk från bägge)
4 msk
kapris
1 fp
dill, plockade vippor
2 dl
färskriven pepparrot
Gör så här
1. Sätt ugnen på 120°C.
2. Krydda torsken med salt och ugnsbaka till innertemperatur ca 45°C.
3. Skala rödbetorna och dela i klyftor.
4. Värm det brynta smöret och tillsätt betorna och stek dem försiktigt i 1-2 minuter. Tillsätt fänkålsfrö, citronskal, citronsaft och kapris. Smaka av med salt.
5. Lägg torsken på tallrikar och tillsätt den plockade dillen i betorna och lägg betor ovanpå torsken. Toppa med riven pepparrot och servera med kokt potatis.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
138,65 kr
Köpklart recept för
138,65 kr