Tortelloni i mustig buljong med salvia och svartkål

Trotellini? Nej, tortelloni! Så vad är det då för skillnad? Jo, tortellonin är lite större och stängs annorlunda. Den här varianten kokas i svampbuljong med salvia och svartkål. Mums!

20 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

107,42 kr

Tortelloni i mustig buljong med salvia och svartkål
  • 2 msk

    matolja

  • 1 st

    skivad gul lök

  • 1 st

    hackad vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    salvia

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1.5 l

    vatten

  • 3 st

    svampbuljongtärningar (eller grönsaksbuljong)

  • 2 pk

    tortelloni, valfri fyllning

  • 200 g

    grovstrimlad svartkål

  • 1 pk

    cocktailtomat (12-16 st)

  • 1 dl

    grovriven parmesan

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 2 msk

    matolja

  • 1 st

    skivad gul lök

  • 1 st

    hackad vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    salvia

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1.5 l

    vatten

  • 3 st

    svampbuljongtärningar (eller grönsaksbuljong)

  • 2 pk

    tortelloni, valfri fyllning

  • 200 g

    grovstrimlad svartkål

  • 1 pk

    cocktailtomat (12-16 st)

  • 1 dl

    grovriven parmesan

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Stek lök och vitlök glansiga ett par minuter i en kastrull tillsammans med salvia. Tillsätt vatten och svampbuljong och låt sjuda ca 10 min. Smaka av buljongen med salt och peppar.

2. Lägg ner tortelloni, svartkål och tomater, sjud i ca 3-4 min.

3. Servera i portionsskålar och riv över parmesan.

4. Bjud gärna på ett gott bröd till!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

107,42 kr

Köpklart recept för

107,42 kr