Hemköp

Tortelloni i mustig buljong med salvia och svartkål

Trotellini? Nej, tortelloni! Så vad är det då för skillnad? Jo, tortellonin är lite större och stängs annorlunda. Den här varianten kokas i svampbuljong med salvia och svartkål. Mums!

20 min

Tortelloni i mustig buljong med salvia och svartkål

Ingredienser

  • 2 msk
    matolja
  • 1 st
    skivad gul lök
  • 1 st
    hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk
    salvia
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1.5 l
    vatten
  • 3 st
    svampbuljongtärningar (eller grönsaksbuljong)
  • 2 pk
    tortelloni, valfri fyllning
  • 200 g
    grovstrimlad svartkål
  • 1 pk
    cocktailtomat (12-16 st)
  • 1 dl
    grovriven parmesan

Gör så här

1. Stek lök och vitlök glansiga ett par minuter i en kastrull tillsammans med salvia. Tillsätt vatten och svampbuljong och låt sjuda ca 10 min. Smaka av buljongen med salt och peppar.

2. Lägg ner tortelloni, svartkål och tomater, sjud i ca 3-4 min.

3. Servera i portionsskålar och riv över parmesan.

4. Bjud gärna på ett gott bröd till!

4 portioner

Hemköp chat icon