Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019
25 min
CREAMED CORN
TILL SERVERING
1. Häll majsen i ett durkslag och låt den rinna av.
2. Skala och riv vitlöken, fräs den på låg värme i smöret.
3. Tillsätt grädde och majs och sjud utan lock på svag värme ca 10 min.
4. Häll över hälften av majsen i en mixerkanna och mixa den grovt.
5. Häll tillbaka den mixade majsen i kastrullen och blanda ner rivet limeskal.
6. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna medan du förbereder resten.
7. Dela kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra runt om och stek den gyllene, tillsätt chipotlepastan mot slutet.
8. Hacka jordnötterna grovt, skiva jalapeñon.
9. Värm tortillabröden och servera tillsammans med kycklingen och creamed corn.
10. Toppa med torrostade jordnötter, jalapeño, koriander och lime. Rulla ihop och njut!
Tips! Gör rätten ännu snabbare och enklare genom att köpa färdiggrillad kyckling som du river i bitar och blandar med chipotlepasta efter smak.
4 portioner