Laga tacos på ett nytt sätt genom att testa detta recept där du rosta tortillabörden och serverar dem som "tostadas". Toppa med en alldeles underbar ostkräm så lovar vi att du har en ny middagsfavorit!
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
340,16 kr
1 st
gurka
0.5 st
röd paprika
50 g
rödlök
1 st
romansallad
125 g
mascarpone
1 dl
mjölk
75 g
riven prästost
0.5 st
zucchini
1 fp
svarta bönor
msk
neutral olja
500 g
nötfärs
2 tsk
spiskummin
2 tsk
chilipulver
1 krm
cayennepeppar
1 fp
tortillabröd
1 st
gurka
0.5 st
röd paprika
50 g
rödlök
1 st
romansallad
125 g
mascarpone
1 dl
mjölk
75 g
riven prästost
0.5 st
zucchini
1 fp
svarta bönor
msk
neutral olja
500 g
nötfärs
2 tsk
spiskummin
2 tsk
chilipulver
1 krm
cayennepeppar
1 fp
tortillabröd
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tärna gurkan och paprikan.
3. Skär rödlöken i tunna halvmånar och lägg grönsakerna i varsin skål.
4. Plocka bladen från romansalladen och lägg på ett fat.
3. Tillsätt mascarpone, mjölk och riven prästost i en kastrull och värm på medelvärme under omrörning tills osten smält, ca 5 min. Krydda med salt och låt stå på låg värme för varmhållning.
4. Grovriv zucchinin och skölj de svarta bönorna.
5. Hetta upp olja i en panna och bryn zucchinin, bönorna, nötfärsen, spiskummin, chilipulver, salt och cayennepeppar på medelhög värme ca 3 min. Späd med 1 ½ dl vatten och sjud på låg värme i 10 min.
6. Lägg ut tortillabröden på en ugnsplåt och pensla med ett tunt lager olja. Sätt in båda plåtarna i ugnen och värm bröden ca 8 min, tills de är krispiga. Vänd bröden efter halva tiden. Du kan såklart även servera allt direkt i tortillabröden som en wrap, utan att värma bröden i ugnen.
7. Servera färsen på bröden och toppa med grönsakerna och ostsåsen.
Köpklart recept för totalt
340,16 kr
Köpklart recept för
340,16 kr