Hemköp

Tryffelrisotto

Risotto är superenkelt att göra och blir extra lyxig om man serverar roliga tillbehör till. Till exempel detta recept på tryffelrisotto. Knepet med risotto är att röra hela tiden och tillsätta buljong lite i taget. Blir det risotto över kan du göra italienska arancini. Rulla bollar doppa i mjöl, ägg och panko och fritera. 

30 min

Tryffelrisotto

Ingredienser

  • 1 st
    finhackad gul lök
  • 1 st
    finhackad vitlöksklyfta
  • 1 stjälk
    strimlad bladselleri
  • 3 msk
    olivolja
  • 4 dl
    risottoris
  • 3 dl
    vitt vin
  • 2.5 st
    grönsaksbuljong utspädd (7 dl)
  • 100 g
    färskost med tryffel
  • 60 g
    riven parmesan
  • 100 g
    tunnhyvlade champinjoner
  • 1 dl
    strimlad bladpersilja
  • 1 msk
    Olivolja / tryffelolja

VALFRIA TILLBEHÖR

  • 200 g
    stekta pilgrimsmusslor
  • 250 g
    stekt eller grillad grön sparris
  • 80 g
    skivad tryffelsalami
  • 1 påse
    ruccola
  • 1 dl
    rostade valnötter

Gör så här

1. Fräs grönsakerna i olivolja utan att de får färg, tillsätt riset och låt steka med ngn minut.

2. Häll på vinet och låt det koka in i riset.  Späd med buljongen lite i taget och låt den koka in, fortsätt späda med buljongen under omrörning ca 30 min eller tills riset är krämigt men fortfarande har en liten kärna.

3. Ta kastrullen från värmen och vänd ner färskost och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.

4. Toppa med tunnhyvlad champinjon, strimlad persilja och oliv-eller tryffelolja. Krydda med lite svartpeppar.

4 portioner

Hemköp chat icon