Risotto är superenkelt att göra och blir extra lyxig om man serverar roliga tillbehör till. Till exempel detta recept på tryffelrisotto. Knepet med risotto är att röra hela tiden och tillsätta buljong lite i taget. Blir det risotto över kan du göra italienska arancini. Rulla bollar doppa i mjöl, ägg och panko och fritera.
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
159,37 kr
1 st
finhackad gul lök
1 st
finhackad vitlöksklyfta
1 stjälk
strimlad bladselleri
3 msk
olivolja
4 dl
risottoris
3 dl
vitt vin
2.5 st
grönsaksbuljong utspädd (7 dl)
100 g
färskost med tryffel
60 g
riven parmesan
100 g
tunnhyvlade champinjoner
1 dl
strimlad bladpersilja
1 msk
Olivolja / tryffelolja
VALFRIA TILLBEHÖR
200 g
stekta pilgrimsmusslor
250 g
stekt eller grillad grön sparris
80 g
skivad tryffelsalami
1 påse
ruccola
1 dl
rostade valnötter
1 st
finhackad gul lök
1 st
finhackad vitlöksklyfta
1 stjälk
strimlad bladselleri
3 msk
olivolja
4 dl
risottoris
3 dl
vitt vin
2.5 st
grönsaksbuljong utspädd (7 dl)
100 g
färskost med tryffel
60 g
riven parmesan
100 g
tunnhyvlade champinjoner
1 dl
strimlad bladpersilja
1 msk
Olivolja / tryffelolja
VALFRIA TILLBEHÖR
200 g
stekta pilgrimsmusslor
250 g
stekt eller grillad grön sparris
80 g
skivad tryffelsalami
1 påse
ruccola
1 dl
rostade valnötter
1. Fräs grönsakerna i olivolja utan att de får färg, tillsätt riset och låt steka med ngn minut.
2. Häll på vinet och låt det koka in i riset. Späd med buljongen lite i taget och låt den koka in, fortsätt späda med buljongen under omrörning ca 30 min eller tills riset är krämigt men fortfarande har en liten kärna.
3. Ta kastrullen från värmen och vänd ner färskost och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
4. Toppa med tunnhyvlad champinjon, strimlad persilja och oliv-eller tryffelolja. Krydda med lite svartpeppar.
Köpklart recept för totalt
159,37 kr
Köpklart recept för
159,37 kr