Hemköp

Tunnbrödstortilla med gräddfilsdipp

Smakrik ost och örtig potatis mellan tunnbröd blir matigt tillsammans med en frisk dipp på stenbitsrom.

20 min

Tunnbrödstortilla med gräddfilsdipp

Ingredienser

TUNNBRÖDSTORTILLA

  • 4 st
    mjuka rektangulära tunnbröd
  • 1 msk
    smör
  • 4 dl
    grovriven smakrik ost, t ex västerbotten, präst-, kummin- eller cheddarost
  • 0.5 kruka
    gräslök
  • 0.5 kruka
    dill
  • 1 dl
    finhackad persilja
  • 4 st
    kokta potatisar
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

DIPP

  • 2 dl
    gräddfil
  • 0.5 burk
    stenbitsrom
  • 0.5 kruka
    gräslök
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 0.5 st
    citron (rivet skal från)

Gör så här

1. Tortilla: Mosa potatisen. Fördela ost, mosad potatis och finhackade örter på två av tunnbröden. Krydda med salt och peppar. Lägg på de övriga som lock och tryck till.

2. Smält smör i stekpanna och stek på medelvärme tills tunnbröden fått fin färg och osten smält. Skär i trianglar.

3. Dipp: Rör om i gräddfilen och häll den i en vid skål. Toppa med rom, hackad gräslök, rivet citronskal samt nymalen svartpeppar.

4. Servera: Servera genast med tunnbrödstortillan och låt alla ta en klick gräddfilsdipp på sin tallrik.

12 portioner

Hemköp chat icon