Tunnbrödstortilla med gräddfilsdipp

Smakrik ost och örtig potatis mellan tunnbröd blir matigt tillsammans med en frisk dipp på stenbitsrom.

20 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

263,45 kr

Tunnbrödstortilla med gräddfilsdipp

TUNNBRÖDSTORTILLA

  • 4 st

    mjuka rektangulära tunnbröd

  • 1 msk

    smör

  • 4 dl

    grovriven smakrik ost, t ex västerbotten, präst-, kummin- eller cheddarost

  • 0.5 kruka

    gräslök

  • 0.5 kruka

    dill

  • 1 dl

    finhackad persilja

  • 4 st

    kokta potatisar

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

DIPP

  • 2 dl

    gräddfil

  • 0.5 burk

    stenbitsrom

  • 0.5 kruka

    gräslök

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 0.5 st

    citron (rivet skal från)

Ingredienser

TUNNBRÖDSTORTILLA

  • 4 st

    mjuka rektangulära tunnbröd

  • 1 msk

    smör

  • 4 dl

    grovriven smakrik ost, t ex västerbotten, präst-, kummin- eller cheddarost

  • 0.5 kruka

    gräslök

  • 0.5 kruka

    dill

  • 1 dl

    finhackad persilja

  • 4 st

    kokta potatisar

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

DIPP

  • 2 dl

    gräddfil

  • 0.5 burk

    stenbitsrom

  • 0.5 kruka

    gräslök

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 0.5 st

    citron (rivet skal från)

Gör så här

1. Tortilla: Mosa potatisen. Fördela ost, mosad potatis och finhackade örter på två av tunnbröden. Krydda med salt och peppar. Lägg på de övriga som lock och tryck till.

2. Smält smör i stekpanna och stek på medelvärme tills tunnbröden fått fin färg och osten smält. Skär i trianglar.

3. Dipp: Rör om i gräddfilen och häll den i en vid skål. Toppa med rom, hackad gräslök, rivet citronskal samt nymalen svartpeppar.

4. Servera: Servera genast med tunnbrödstortillan och låt alla ta en klick gräddfilsdipp på sin tallrik.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

263,45 kr

Köpklart recept för

263,45 kr