Tunnbrödstortilla med gräddfilsdipp
Smakrik ost och örtig potatis mellan tunnbröd blir matigt tillsammans med en frisk dipp på stenbitsrom.
20 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
254,35 kr
TUNNBRÖDSTORTILLA
4 st
mjuka rektangulära tunnbröd
1 msk
smör
4 dl
grovriven smakrik ost, t ex västerbotten, präst-, kummin- eller cheddarost
0.5 kruka
gräslök
0.5 kruka
dill
1 dl
finhackad persilja
4 st
kokta potatisar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
DIPP
2 dl
gräddfil
0.5 burk
stenbitsrom
0.5 kruka
gräslök
1 nypa
svartpeppar
0.5 st
citron (rivet skal från)
Ingredienser
TUNNBRÖDSTORTILLA
4 st
mjuka rektangulära tunnbröd
1 msk
smör
4 dl
grovriven smakrik ost, t ex västerbotten, präst-, kummin- eller cheddarost
0.5 kruka
gräslök
0.5 kruka
dill
1 dl
finhackad persilja
4 st
kokta potatisar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
DIPP
2 dl
gräddfil
0.5 burk
stenbitsrom
0.5 kruka
gräslök
1 nypa
svartpeppar
0.5 st
citron (rivet skal från)
Gör så här
1. Tortilla: Mosa potatisen. Fördela ost, mosad potatis och finhackade örter på två av tunnbröden. Krydda med salt och peppar. Lägg på de övriga som lock och tryck till.
2. Smält smör i stekpanna och stek på medelvärme tills tunnbröden fått fin färg och osten smält. Skär i trianglar.
3. Dipp: Rör om i gräddfilen och häll den i en vid skål. Toppa med rom, hackad gräslök, rivet citronskal samt nymalen svartpeppar.
4. Servera: Servera genast med tunnbrödstortillan och låt alla ta en klick gräddfilsdipp på sin tallrik.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
254,35 kr
Köpklart recept för
254,35 kr