Hemköp

Tunnbrödstortilla med gräddfilsdipp

Smakrik ost och örtig potatis mellan tunnbröd blir matigt tillsammans med en frisk dipp på stenbitsrom.

20 min

Tunnbrödstortilla med gräddfilsdipp

Ingredienser

TUNNBRÖDSTORTILLA

  • 4 st
    mjuka rektangulära tunnbröd
  • 1 msk
    smör
  • 4 dl
    grovriven smakrik ost, t ex västerbotten, präst-, kummin- eller cheddarost
  • 0.5 kruka
    gräslök
  • 0.5 kruka
    dill
  • 1 dl
    finhackad persilja
  • 4 st
    kokta potatisar
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

DIPP

  • 2 dl
    gräddfil
  • 0.5 burk
    stenbitsrom
  • 0.5 kruka
    gräslök
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 0.5 st
    citron (rivet skal från)

Gör så här

1. Tortilla: Mosa potatisen. Fördela ost, mosad potatis och finhackade örter på två av tunnbröden. Krydda med salt och peppar. Lägg på de övriga som lock och tryck till.

2. Smält smör i stekpanna och stek på medelvärme tills tunnbröden fått fin färg och osten smält. Skär i trianglar.

3. Dipp: Rör om i gräddfilen och häll den i en vid skål. Toppa med rom, hackad gräslök, rivet citronskal samt nymalen svartpeppar.

4. Servera: Servera genast med tunnbrödstortillan och låt alla ta en klick gräddfilsdipp på sin tallrik.

12 portioner

254,40 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon