Smakrik ost och örtig potatis mellan tunnbröd blir matigt tillsammans med en frisk dipp på stenbitsrom.
20 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
263,45 kr
TUNNBRÖDSTORTILLA
4 st
mjuka rektangulära tunnbröd
1 msk
smör
4 dl
grovriven smakrik ost, t ex västerbotten, präst-, kummin- eller cheddarost
0.5 kruka
gräslök
0.5 kruka
dill
1 dl
finhackad persilja
4 st
kokta potatisar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
DIPP
2 dl
gräddfil
0.5 burk
stenbitsrom
0.5 kruka
gräslök
1 nypa
svartpeppar
0.5 st
citron (rivet skal från)
TUNNBRÖDSTORTILLA
4 st
mjuka rektangulära tunnbröd
1 msk
smör
4 dl
grovriven smakrik ost, t ex västerbotten, präst-, kummin- eller cheddarost
0.5 kruka
gräslök
0.5 kruka
dill
1 dl
finhackad persilja
4 st
kokta potatisar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
DIPP
2 dl
gräddfil
0.5 burk
stenbitsrom
0.5 kruka
gräslök
1 nypa
svartpeppar
0.5 st
citron (rivet skal från)
1. Tortilla: Mosa potatisen. Fördela ost, mosad potatis och finhackade örter på två av tunnbröden. Krydda med salt och peppar. Lägg på de övriga som lock och tryck till.
2. Smält smör i stekpanna och stek på medelvärme tills tunnbröden fått fin färg och osten smält. Skär i trianglar.
3. Dipp: Rör om i gräddfilen och häll den i en vid skål. Toppa med rom, hackad gräslök, rivet citronskal samt nymalen svartpeppar.
4. Servera: Servera genast med tunnbrödstortillan och låt alla ta en klick gräddfilsdipp på sin tallrik.
Köpklart recept för totalt
263,45 kr
Köpklart recept för
263,45 kr