Ugnsbakad torsk – grundrecept

Grundrecept på ugnsbakad torsk som du kan äta tillsammans med vad du vill egentligen, vi rekommenderar med brynt smör med dill, kokta ärtor, potatis och en citronklyfta. Hemligheten bakom en saftig torsk är att baka den riktigt långsamt i ugnen på låg temperatur. Följ bara vårt grundrecept så kommer det att bli hur gott som helst, vi lovar! 

Tips! Pensla med sweet chilisås så blir ytan extra krispig.

30 min

Ugnsbakad torsk – grundrecept

Ingredienser

  • 4 st
    torsk, cirka 140 gram styck (eller annan fisk)
  • 2 msk
    olivolja (eller smör)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 140°C.
  2. Häll olivolja eller smält smör i en liten ugnsform.
  3. Lägg i bitar av fisk, krydda med salt och peppar och vänd med matfettet.
  4. Ugnsbaka ca 15 min eller tills innertemperatur ca 57°.
  5. Servera!

 

4 portioner