Ugnsbakad julskinka med griljering
Baka skinkan själv! Och avsluta med en klassisk griljering på senap, sirap och smör. Jättegod jul!
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
351,55 kr
2 kg
rimmad skinka, med svålen borttagen
GRILJERING
2 st
ägg (gulan från)
4.5 msk
senap
1 msk
Colemans senapspulver
1 msk
majsstärkelse
1 msk
sirap eller honung
3 msk
ströbröd
1 msk
smält smör
1 tsk
kryddnejlikor att garnera med
Ingredienser
2 kg
rimmad skinka, med svålen borttagen
GRILJERING
2 st
ägg (gulan från)
4.5 msk
senap
1 msk
Colemans senapspulver
1 msk
majsstärkelse
1 msk
sirap eller honung
3 msk
ströbröd
1 msk
smält smör
1 tsk
kryddnejlikor att garnera med
Gör så här
1. Sätt ugnen på ca 150° C.
2. Lägg skinkan på en plåt med galler och sätt in i ugnen.
3. Grädda ungefär 55 min per kilo skinka till en innertemperatur på 70°C.
4. Efter 2 timmar, täck skinkan med aluminiumfolie om den börjar få mycket färg.
5. Ta ut skinkan och låt svalna.
6. Sätt ugnen på 225°C.
7. Rör ihop äggula med senap, senapspulver, majsstärkelse och sirap/honung.
8. Lägg skinkan på en plåt med galler.
9. Bred smeten på skinkans fettsida och strö sen över ströbröd och stänk ev över lite smält smör.
10. Sätt in i ugnen, ca 10-15 min, eller tills griljeringen fått fin färg. Ta ut och garnera med kryddnejlikor.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
351,55 kr
Köpklart recept för
351,55 kr