Baka skinkan själv! Och avsluta med en klassisk griljering på senap, sirap och smör. Jättegod jul!
30 min
GRILJERING
1. Sätt ugnen på ca 150° C.
2. Lägg skinkan på en plåt med galler och sätt in i ugnen.
3. Grädda ungefär 55 min per kilo skinka till en innertemperatur på 70°C.
4. Efter 2 timmar, täck skinkan med aluminiumfolie om den börjar få mycket färg.
5. Ta ut skinkan och låt svalna.
6. Sätt ugnen på 225°C.
7. Rör ihop äggula med senap, senapspulver, majsstärkelse och sirap/honung.
8. Lägg skinkan på en plåt med galler.
9. Bred smeten på skinkans fettsida och strö sen över ströbröd och stänk ev över lite smält smör.
10. Sätt in i ugnen, ca 10-15 min, eller tills griljeringen fått fin färg. Ta ut och garnera med kryddnejlikor.
4 portioner