Ugnsbakad julskinka med griljering

Baka skinkan själv! Och avsluta med en klassisk griljering på senap, sirap och smör. Jättegod jul!

30 min

Ugnsbakad julskinka med griljering

Ingredienser

  • 2 kg
    rimmad skinka, med svålen borttagen

GRILJERING

  • 2 st
    ägg (gulan från)
  • 4.5 msk
    senap
  • 1 msk
    Colemans senapspulver
  • 1 msk
    majsstärkelse
  • 1 msk
    sirap eller honung
  • 3 msk
    ströbröd
  • 1 msk
    smält smör
  • 1 tsk
    kryddnejlikor att garnera med

Gör så här

1. Sätt ugnen på ca 150° C.

2. Lägg skinkan på en plåt med galler och sätt in i ugnen.

3. Grädda ungefär 55 min per kilo skinka till en innertemperatur på 70°C.

4. Efter 2 timmar, täck skinkan med aluminiumfolie om den börjar få mycket färg.

5. Ta ut skinkan och låt svalna.

6. Sätt ugnen på 225°C.

7. Rör ihop äggula med senap, senapspulver, majsstärkelse och sirap/honung.

8. Lägg skinkan på en plåt med galler.

9. Bred smeten på skinkans fettsida och strö sen över ströbröd och stänk ev över lite smält smör.

10. Sätt in i ugnen, ca 10-15 min, eller tills griljeringen fått fin färg. Ta ut och garnera med kryddnejlikor.

4 portioner