Ugnsbakad julskinka med griljering

Baka skinkan själv! Och avsluta med en klassisk griljering på senap, sirap och smör. Jättegod jul!

30 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

113,70 kr

Ugnsbakad julskinka med griljering
  • 2 kg

    rimmad skinka, med svålen borttagen

GRILJERING

  • 2 st

    ägg (gulan från)

  • 4.5 msk

    senap

  • 1 msk

    Colemans senapspulver

  • 1 msk

    majsstärkelse

  • 1 msk

    sirap eller honung

  • 3 msk

    ströbröd

  • 1 msk

    smält smör

  • 1 tsk

    kryddnejlikor att garnera med

Ingredienser

  • 2 kg

    rimmad skinka, med svålen borttagen

GRILJERING

  • 2 st

    ägg (gulan från)

  • 4.5 msk

    senap

  • 1 msk

    Colemans senapspulver

  • 1 msk

    majsstärkelse

  • 1 msk

    sirap eller honung

  • 3 msk

    ströbröd

  • 1 msk

    smält smör

  • 1 tsk

    kryddnejlikor att garnera med

Gör så här

1. Sätt ugnen på ca 150° C.

2. Lägg skinkan på en plåt med galler och sätt in i ugnen.

3. Grädda ungefär 55 min per kilo skinka till en innertemperatur på 70°C.

4. Efter 2 timmar, täck skinkan med aluminiumfolie om den börjar få mycket färg.

5. Ta ut skinkan och låt svalna.

6. Sätt ugnen på 225°C.

7. Rör ihop äggula med senap, senapspulver, majsstärkelse och sirap/honung.

8. Lägg skinkan på en plåt med galler.

9. Bred smeten på skinkans fettsida och strö sen över ströbröd och stänk ev över lite smält smör.

10. Sätt in i ugnen, ca 10-15 min, eller tills griljeringen fått fin färg. Ta ut och garnera med kryddnejlikor.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

113,70 kr

Köpklart recept för

113,70 kr