En kryddstark och smakrik laxrätt där allt tillagas tillsammans på en ugnsplåt. Servera med pärlcouscous, en större form av couscous.
Tips! För att baka laxen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 12–16 min på 160°C.
40 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
353,60 kr
500 g
laxfilé
3.5 msk
harissa (beroende på önskad hetta)
1 msk
honung
1 msk
olivolja
1 krm
salt
0.5 krm
nymalen svartpeppar
250 g
körsbärstomat
1 fp
kokta kikärtor
2 st
hela grillade och skalade paprikor (från burk)
150 g
fetaost
1 msk
hackad persilja till garnering
TILL SERVERING
4 port
pärlcouscous
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
500 g
laxfilé
3.5 msk
harissa (beroende på önskad hetta)
1 msk
honung
1 msk
olivolja
1 krm
salt
0.5 krm
nymalen svartpeppar
250 g
körsbärstomat
1 fp
kokta kikärtor
2 st
hela grillade och skalade paprikor (från burk)
150 g
fetaost
1 msk
hackad persilja till garnering
TILL SERVERING
4 port
pärlcouscous
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
1. Sätt ugnen på 175 grader (eller airfryern på 160 grader).
2. Skär laxen i 4 bitar.
3. Rör ihop harissa, honung, olivolja, salt och peppar.
4. Skär paprikan i mindre bitar.
5. Blanda paprika, kikärtor och körsbärstomater med hälften av harrissablandningen. Sprid ut på en ugnsplåt. Lägg på laxbitarna och pensla med resten av harrissablandningen.
5. Sätt in plåten i ugnen. Ugnsbaka den i 15–20 minuter, eller tills laxen är klar. Bakar du laxen i airfryer tar den ca 12–16 minuter.
6. Smula fetaosten och strö över. Garnera med persilja. Servera med pärlcouscous.
Köpklart recept för totalt
353,60 kr
Köpklart recept för
353,60 kr