Hemköp

Ugnsbakad lax med harissa, kikärter, rostad paprika, körsbärs- tomater och feta

En kryddstark och smakrik laxrätt där allt tillagas tillsammans på en ugnsplåt. Servera med pärlcouscous, en större form av couscous.

40 min

Ugnsbakad lax med harissa, kikärter, rostad paprika, körsbärs- tomater och feta

Ingredienser

  • 500 g
    laxfilé
  • 3.5 msk
    harissa (beroende på önskad hetta)
  • 1 msk
    honung
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 krm
    salt
  • 0.5 krm
    nymalen svartpeppar
  • 250 g
    körsbärstomat
  • 1 fp
    kokta kikärtor
  • 2 st
    hela grillade och skalade paprikor (från burk)
  • 150 g
    fetaost
  • 1 msk
    hackad persilja till garnering

TILL SERVERING

  • 4 port
    pärlcouscous

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skär laxen i 4 bitar.

3. Rör ihop harissa, honung, olivolja, salt och peppar.

4. Skär paprikan i mindre bitar. Blanda paprika, kikärtor och körsbärstomater med hälften av harrissablandningen. Sprid ut på en ugnsplåt. Lägg på laxbitarna och pensla med resten av harrissablandningen.

5.  Sätt in plåten i ugnen. ugnsbaka den i 15–20 minuter, eller tills laxen är klar.

6.  Smula fetaosten och strö över. Garnera med persilja. Servera med pärlcouscous.

4 portioner

341,65 kr
Hemköp chat icon