Ugnsbakad lax med harissa, kikärter, rostad paprika, körsbärs- tomater och feta
En kryddstark och smakrik laxrätt där allt tillagas tillsammans på en ugnsplåt. Servera med pärlcouscous, en större form av couscous.
Tips! För att baka laxen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 12–16 min på 160°C.
40 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
254,70 kr
500 g
laxfilé
3.5 msk
harissa (beroende på önskad hetta)
1 msk
honung
1 msk
olivolja
1 krm
salt
0.5 krm
nymalen svartpeppar
250 g
körsbärstomat
1 fp
kokta kikärtor
2 st
hela grillade och skalade paprikor (från burk)
150 g
fetaost
1 msk
hackad persilja till garnering
TILL SERVERING
4 port
pärlcouscous
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Ingredienser
500 g
laxfilé
3.5 msk
harissa (beroende på önskad hetta)
1 msk
honung
1 msk
olivolja
1 krm
salt
0.5 krm
nymalen svartpeppar
250 g
körsbärstomat
1 fp
kokta kikärtor
2 st
hela grillade och skalade paprikor (från burk)
150 g
fetaost
1 msk
hackad persilja till garnering
TILL SERVERING
4 port
pärlcouscous
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader (eller airfryern på 160 grader).
2. Skär laxen i 4 bitar.
3. Rör ihop harissa, honung, olivolja, salt och peppar.
4. Skär paprikan i mindre bitar.
5. Blanda paprika, kikärtor och körsbärstomater med hälften av harrissablandningen. Sprid ut på en ugnsplåt. Lägg på laxbitarna och pensla med resten av harrissablandningen.
5. Sätt in plåten i ugnen. Ugnsbaka den i 15–20 minuter, eller tills laxen är klar. Bakar du laxen i airfryer tar den ca 12–16 minuter.
6. Smula fetaosten och strö över. Garnera med persilja. Servera med pärlcouscous.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
254,70 kr
Köpklart recept för
254,70 kr