Hemköp

Ugnsbakad sparris med parmesan- & mandelkrisp

4 port, ca 20 min

20 min

Ugnsbakad sparris med parmesan- & mandelkrisp

Ingredienser

  • 1 knippe
    grön sparris
  • 1 dl
    mandelmjöl
  • 1 dl
    parmesanost
  • 1 kruka
    grovhackad färsk basilika
  • 1 st
    ägg
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    peppar
  • 1 msk
    olivolja

Till servering

  • 1 tub
    citronmajonnäs

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Blanda mandelmjöl, parmesanost och basilika med ägg och smaka av med salt och peppar.

3. Ansa sparrisen och lägg på en plåt. Strö mandelsmulet över sparrisen och droppa lite olivolja över.

4. Ugnsbaka gyllene ca 10–15 minuter.

5. Servera med exempelvis citronmajonnäs.

4 portioner

Hemköp chat icon