Ugnsbakad torsk med kikärtor och saffran
En härlig fiskrätt mitt i veckan där torsken får ligga på en härlig grytbädd av kikärtor, saffran, bröd, morötter och buljong.
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
168,43 kr
1 fp
torskfilé i 4 bitar
1 msk
olivolja
0.5 l
vatten
1 st
kycklingbuljongtärning
4 st
medelstora skalade morötter skurna i cm-stora bitar
3 skivor
vitt bröd, delat i mindre bitar
2 st
vitlöksklyftor
0.5 dl
olivolja
1 påse
saffran
1 tsk
paprikapulver
1 kvist
bladpersilja
400 g
kikärtor
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Ingredienser
1 fp
torskfilé i 4 bitar
1 msk
olivolja
0.5 l
vatten
1 st
kycklingbuljongtärning
4 st
medelstora skalade morötter skurna i cm-stora bitar
3 skivor
vitt bröd, delat i mindre bitar
2 st
vitlöksklyftor
0.5 dl
olivolja
1 påse
saffran
1 tsk
paprikapulver
1 kvist
bladpersilja
400 g
kikärtor
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Gör så här
1. Koka upp vatten och kycklingbuljong och lägg i morötterna, låt sjuda 15 min.
2. Stek brödbitarna och vitlöken gyllene i olivolja. Mixa brödet med saffran, paprikapulver, persiljekvisten och lite olivolja.
3. Red av buljongen med brödmixet, smaka av med salt och peppar.
4. Spola av kikärtorna och tillsätt dem.
5. Sätt ugnen på 150°.
6. Pensla torsken med olja, krydda med salt och ugnsbaka ca 12 min.
7. Servera fisken i djup tallrik med grönsaksgrytan.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
168,43 kr
Köpklart recept för
168,43 kr