Ugnsbakad torsk med kikärtor och saffran

En härlig fiskrätt mitt i veckan där torsken får ligga på en härlig grytbädd av kikärtor, saffran, bröd, morötter och buljong. 

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

279,42 kr

Ugnsbakad torsk med kikärtor och saffran
  • 1 fp

    torskfilé i 4 bitar

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 l

    vatten

  • 1 st

    kycklingbuljongtärning

  • 4 st

    medelstora skalade morötter skurna i cm-stora bitar

  • 3 skivor

    vitt bröd, delat i mindre bitar

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 1 påse

    saffran

  • 1 tsk

    paprikapulver

  • 1 kvist

    bladpersilja

  • 400 g

    kikärtor

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ingredienser

  • 1 fp

    torskfilé i 4 bitar

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 l

    vatten

  • 1 st

    kycklingbuljongtärning

  • 4 st

    medelstora skalade morötter skurna i cm-stora bitar

  • 3 skivor

    vitt bröd, delat i mindre bitar

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 1 påse

    saffran

  • 1 tsk

    paprikapulver

  • 1 kvist

    bladpersilja

  • 400 g

    kikärtor

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Gör så här

1. Koka upp vatten och kycklingbuljong och lägg i morötterna, låt sjuda 15 min.

2. Stek brödbitarna och vitlöken gyllene i olivolja. Mixa brödet med saffran, paprikapulver, persiljekvisten och lite olivolja.

3. Red av buljongen med brödmixet, smaka av med salt och peppar.

4. Spola av kikärtorna och tillsätt dem.

5. Sätt ugnen på 150°.

6. Pensla torsken med olja, krydda med salt och ugnsbaka ca 12 min.

7. Servera fisken i djup tallrik med grönsaksgrytan.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

279,42 kr

Köpklart recept för

279,42 kr