En härlig fiskrätt mitt i veckan där torsken får ligga på en härlig grytbädd av kikärtor, saffran, bröd, morötter och buljong.
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
279,42 kr
1 fp
torskfilé i 4 bitar
1 msk
olivolja
0.5 l
vatten
1 st
kycklingbuljongtärning
4 st
medelstora skalade morötter skurna i cm-stora bitar
3 skivor
vitt bröd, delat i mindre bitar
2 st
vitlöksklyftor
0.5 dl
olivolja
1 påse
saffran
1 tsk
paprikapulver
1 kvist
bladpersilja
400 g
kikärtor
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 fp
torskfilé i 4 bitar
1 msk
olivolja
0.5 l
vatten
1 st
kycklingbuljongtärning
4 st
medelstora skalade morötter skurna i cm-stora bitar
3 skivor
vitt bröd, delat i mindre bitar
2 st
vitlöksklyftor
0.5 dl
olivolja
1 påse
saffran
1 tsk
paprikapulver
1 kvist
bladpersilja
400 g
kikärtor
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1. Koka upp vatten och kycklingbuljong och lägg i morötterna, låt sjuda 15 min.
2. Stek brödbitarna och vitlöken gyllene i olivolja. Mixa brödet med saffran, paprikapulver, persiljekvisten och lite olivolja.
3. Red av buljongen med brödmixet, smaka av med salt och peppar.
4. Spola av kikärtorna och tillsätt dem.
5. Sätt ugnen på 150°.
6. Pensla torsken med olja, krydda med salt och ugnsbaka ca 12 min.
7. Servera fisken i djup tallrik med grönsaksgrytan.
Köpklart recept för totalt
279,42 kr
Köpklart recept för
279,42 kr