Röd pesto ger smak åt vitkål! Rostade oliver ger sälta och fin balans till bladspenat och burrata. Du kan också ersätta röd pesto med nduja som har en rökig smak.
60 min
TILL DRESSINGEN
TILL SERVERING
1. Lägg oliverna på hushållspapper och torka bort överflödig vätska. Hacka dem fint och lägg åt sidan.
2. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
3. Skär vitkålen i fyra kvartar (låt stammen sitta kvar), stek dem i olivolja på medelvärme, cirka 2 minuter på varje sida tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnsform och låt svalna något.
4. Fördela röd pesto med en smörkniv mellan varje lager av vitkålen, på båda sidor. Lägg de hackade oliverna i ugnsformen tillsammans med vitkålen och rosta i ugnen i ca 35–40 min. Vänd på kålen när halva tiden har gått. Obs, stammen ska vara tillagad helt igenom.
5. Dressing: Blanda olivolja, citronzest och citronsaft. Smaka av med salt.
6. Inför servering: Häll citrondressingen över bladspenaten, blanda. Lägg upp den färdiga kålen på tallrik tillsammans med salladen. Strö över de rostade oliverna och bryt mozzarellan i bitar. Toppa med citronzest.
Tips! För ett billigare alternativ till burrata, använd mozzarella.
4 portioner