”Enkla att göra och tar ’chips och dipp’ till en ny och lyxig nivå" säger Catarina König.
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
106,75 kr
4 st
stora amandinepotatisar (gärna långa)
2 msk
olivolja
1 tsk
rosmarin, stött
0.5 tsk
lökpulver
DIPP
2 dl
crème fraiche
0.5 dl
persilja, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, riven
1 nypa
salt
1 nypa
nymalen svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
4 st
stora amandinepotatisar (gärna långa)
2 msk
olivolja
1 tsk
rosmarin, stött
0.5 tsk
lökpulver
DIPP
2 dl
crème fraiche
0.5 dl
persilja, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, riven
1 nypa
salt
1 nypa
nymalen svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
2. Skär potatisen i skivor på längden och skär sedan små snitt ytligt på varje skiva. Låt potatisen ligga i en skål med kallt vatten i ca 15–20 min.
3. Häll av vattnet och torka av skivorna med papper. Häll tillbaka potatisen i skålen. Blanda samman olivolja, lökpulver och torkad rosmarin. Vänd ner detta i skålen med potatis och rör runt allt ordentligt. (Vänta med att salta tills det att potatisen tagits ur ugnen, det ger krispigare potatis, då salt vattnar av.)
4. Lägg ut potatisen på en plåt, sätt in i ugnen i ca 15–20 min. De ska bli härligt rostade och gyllene.
5. Blanda samman ingredienserna till dippen, smaka av och ställ i kylskåpet med plast över fram till servering.
6. Ta ut potatisen och salta direkt. Servera den krispiga potatisen, gärna ljummen, till dippen.
Köpklart recept för totalt
106,75 kr
Köpklart recept för
106,75 kr