Ugnspannkaka – grundrecept

Att svänga ihop en ugnspannkaka, eller tjockpannkaka som vissa kallar den, är perfekt mitt i vardagen när det varken finns särskilt mycket tid eller ork. Varsågod, här kommer grundreceptet!

Lingonsylt är ett klassisk tillbehör till ugnspannkaka, men det finns oändliga kombinationer som smakar så gott. Servera ugnspannkakan med söta tillbehör som sylt, färska bär, vispgrädde, sirap eller florsocker, eller varför inte salta tillbehör som bacon, rökt lax eller fläsk för en matigare lunch?

45 min

5 ingredienser


Köpklart recept för totalt

54,40 kr

Ugnspannkaka – grundrecept
  • 4 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    salt

  • 8 dl

    mjölk

  • 4 st

    ägg

  • 1 msk

    smör (till formen)

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 4 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    salt

  • 8 dl

    mjölk

  • 4 st

    ägg

  • 1 msk

    smör (till formen)

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke.
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  4. Tillsätt sedan resterande mjölk och äggen, vispa smeten slät.
  5. Smörj en ugnsform ca 30x40 cm.
  6. Häll på pannkakssmeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  7. Servera med rårörda lingon.

Variera din ugnspannkaka genom att blanda in olika ingredienser i smeten. Ugnspannkaka med bacon/fläsk eller äpple är klassiker, men grönsaker, ost, bär, nötter, frön eller varför inte choklad är olika alternativ som kan variera din ugnspannkaka efter dagens sug.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

54,40 kr

Köpklart recept för

54,40 kr