Ugnspannkaka med zucchini och fetaost
En matig pannkaka brukar gå hem hos de flesta, och har du skeptiker vid matbordet går den här lätt att anpassa. Men gör inte det! Den slukas!
45 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
128,75 kr
1.5 dl
vetemjöl
1 dl
grahamsmjöl
6 dl
mjölk
1.25 tsk
salt (0,75 tsk till smeten + 0,5 tsk till zucchinin)
3 st
ägg
1 st
zucchini
150 g
fetaost
Kålsallad
0.5 påse
kålmix
1 msk
olivolja (ringa över valfri mängd)
1 st
citron, saften av
1 nypa
flingsalt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
1.5 dl
vetemjöl
1 dl
grahamsmjöl
6 dl
mjölk
1.25 tsk
salt (0,75 tsk till smeten + 0,5 tsk till zucchinin)
3 st
ägg
1 st
zucchini
150 g
fetaost
Kålsallad
0.5 påse
kålmix
1 msk
olivolja (ringa över valfri mängd)
1 st
citron, saften av
1 nypa
flingsalt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Vispa ihop mjöl, hälften av mjölken och 3/4 tsk salt till en slät smet.
3. Vispa ner äggen och sen resten av mjölken.
4. Riv zucchinin grovt, blanda med 1/2 tsk salt och låt stå 5 minuter.
5. Krama ur all vätska noga och blanda ner zucchinin i smeten.
6. Häll smeten i en smord ugnssäker form ca 20 x 30 cm.
7. Smula över fetaosten och grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter.
8. Blanda kålmixen med olivolja, citronsaft och flingsalt.
9. Servera ugnspannkakan med salladen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
128,75 kr
Köpklart recept för
128,75 kr