Ugnspannkaka med zucchini och fetaost

En matig pannkaka brukar gå hem hos de flesta, och har du skeptiker vid matbordet går den här lätt att anpassa. Men gör inte det! Den slukas!

45 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

137,80 kr

Ugnspannkaka med zucchini och fetaost
  • 1.5 dl

    vetemjöl

  • 1 dl

    grahamsmjöl

  • 6 dl

    mjölk

  • 1.25 tsk

    salt (0,75 tsk till smeten + 0,5 tsk till zucchinin)

  • 3 st

    ägg

  • 1 st

    zucchini

  • 150 g

    fetaost

Kålsallad

  • 0.5 påse

    kålmix

  • 1 msk

    olivolja (ringa över valfri mängd)

  • 1 st

    citron, saften av

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 1.5 dl

    vetemjöl

  • 1 dl

    grahamsmjöl

  • 6 dl

    mjölk

  • 1.25 tsk

    salt (0,75 tsk till smeten + 0,5 tsk till zucchinin)

  • 3 st

    ägg

  • 1 st

    zucchini

  • 150 g

    fetaost

Kålsallad

  • 0.5 påse

    kålmix

  • 1 msk

    olivolja (ringa över valfri mängd)

  • 1 st

    citron, saften av

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Vispa ihop mjöl, hälften av mjölken och 3/4 tsk salt till en slät smet.

3. Vispa ner äggen och sen resten av mjölken.
4. Riv zucchinin grovt, blanda med 1/2 tsk salt och låt stå 5 minuter.

5. Krama ur all vätska noga och blanda ner zucchinin i smeten. 
6. Häll smeten i en smord ugnssäker form ca 20 x 30 cm.

7. Smula över fetaosten och grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter.
8. Blanda kålmixen med olivolja, citronsaft och flingsalt.
9. Servera ugnspannkakan med salladen. 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

137,80 kr

Köpklart recept för

137,80 kr