Ugnspannkaka med ostronskivling, lingon & sallad
Skogens fläskpannkaka! Strö lite frysta lingon över pannkakan för extra färg och smak. Ostronskivlingen går självklart att byta ut mot valfri svamp, t ex skogschampinjoner.
25 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
210,60 kr
4 st
ägg
3 dl
mjöl
7 dl
mjölk
1 st
purjolök
400 g
ostronskivling
2 msk
rapsolja
2 msk
smör
2 msk
lingonsylt
2 st
gemsallad
1 påse
machésallad
1 st
gurka
DRESSING
3 msk
olivolja
1 msk
vinäger
2 tsk
dijonsenap
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Ingredienser
4 st
ägg
3 dl
mjöl
7 dl
mjölk
1 st
purjolök
400 g
ostronskivling
2 msk
rapsolja
2 msk
smör
2 msk
lingonsylt
2 st
gemsallad
1 påse
machésallad
1 st
gurka
DRESSING
3 msk
olivolja
1 msk
vinäger
2 tsk
dijonsenap
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 °.
2. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en jämn smet.
3. Skiva purjolöken och skölj den ordentligt i kallt vatten.
4. Riv svampen i bitar och stek den gyllene i rapsolja, salta och peppra.
5. Smörj en form med smör och tillsätt purjolök och svamp. Häll på smeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
6. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
7. Skär gurkan i bitar, bryt gemsalladen i mindre bitar.
8. Blanda gurka, gem- och machésallad i en skål.
9. Servera ugnspannkakan med lingonsylt och salladen — slå på dressingen precis innan servering!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
210,60 kr
Köpklart recept för
210,60 kr