Hemköp

Ugnspannkaka med ostronskivling, lingon & sallad

Skogens fläskpannkaka! Strö lite frysta lingon över pannkakan för extra färg och smak. Ostronskivlingen går självklart att byta ut mot valfri svamp, t ex skogschampinjoner.

25 min

Ugnspannkaka med ostronskivling, lingon & sallad

Ingredienser

  • 4 st
    ägg
  • 3 dl
    mjöl
  • 7 dl
    mjölk
  • 1 st
    purjolök
  • 400 g
    ostronskivling
  • 2 msk
    rapsolja
  • 2 msk
    smör
  • 2 msk
    lingonsylt
  • 2 st
    gemsallad
  • 1 påse
    machésallad
  • 1 st
    gurka

DRESSING

  • 3 msk
    olivolja
  • 1 msk
    vinäger
  • 2 tsk
    dijonsenap
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 °.

2. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en jämn smet.

3. Skiva purjolöken och skölj den ordentligt i kallt vatten.

4. Riv svampen i bitar och stek den gyllene i rapsolja, salta och peppra.

5. Smörj en form med smör och tillsätt purjolök och svamp. Häll på smeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter.

6. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

7. Skär gurkan i bitar, bryt gemsalladen i mindre bitar.

8. Blanda gurka, gem- och machésallad i en skål.

9. Servera ugnspannkakan med lingonsylt och salladen — slå på dressingen precis innan servering!

3 portioner

242,96 kr
Hemköp chat icon