Skogens fläskpannkaka! Strö lite frysta lingon över pannkakan för extra färg och smak. Ostronskivlingen går självklart att byta ut mot valfri svamp, t ex skogschampinjoner.
DRESSING
1. Sätt ugnen på 200 °.
2. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en jämn smet.
3. Skiva purjolöken och skölj den ordentligt i kallt vatten.
4. Riv svampen i bitar och stek den gyllene i rapsolja, salta och peppra.
5. Smörj en form med smör och tillsätt purjolök och svamp. Häll på smeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
6. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
7. Skär gurkan i bitar, bryt gemsalladen i mindre bitar.
8. Blanda gurka, gem- och machésallad i en skål.
9. Servera ugnspannkakan med lingonsylt och salladen — slå på dressingen precis innan servering!
3 portioner