Inled en fin kväll med en sällskaplig mingelrätt. Kronärtskocksblad doppas i zhug, en sås med spännande smaker.
60 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
275,60 kr
Kronärtskockor
4 st
mindre kronärtskockor
1 dl
olivolja (2 msk till kronärtskockorna + 0,75 dl till dippen)
3 st
vitlöksklyftor (1 klyfta till kronärtskockorna + 2 klyftor till dippen)
1 st
citron (zest från 0,5 citron till kronärtskockorna + 2 msk citronsaft till dippen)
25 g
smör
1 nypa
flingsalt
1 st
jalapeñochili
2 kruka
persilja
25 g
koriander
1 tsk
flytande honung
1 tsk
spiskummin
1 tsk
kardemumma
1 nypa
salt
Kronärtskockor
4 st
mindre kronärtskockor
1 dl
olivolja (2 msk till kronärtskockorna + 0,75 dl till dippen)
3 st
vitlöksklyftor (1 klyfta till kronärtskockorna + 2 klyftor till dippen)
1 st
citron (zest från 0,5 citron till kronärtskockorna + 2 msk citronsaft till dippen)
25 g
smör
1 nypa
flingsalt
1 st
jalapeñochili
2 kruka
persilja
25 g
koriander
1 tsk
flytande honung
1 tsk
spiskummin
1 tsk
kardemumma
1 nypa
salt
Kronärtskockor:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär av stammen och ansa ca 2 cm av toppen på varje kronärtskocka. Plocka bort de yttersta bladlagren. Halvera kronärtskockorna och lägg i en ugnsform.
3. Blanda olja, vitlök och citronzest och ringla detta över kronärtskockorna.
4. Skär smör i bitar och lägg i formen.
5. Rosta i ugn i ca 40 min eller tills bladen släpper. Vänd efter halva tiden. Toppa med flingsalt.
Zhug-dipp:
1. Kärna ur och halvera chilin. Skala vitlöken.
2. Mixa alla ingredienser förutom oljan i en mixer.
3. Häll sedan i oljan långsamt och mixa samtidigt.
4. Salta efter smak.
5. Häll upp i en skål eller kanna.
6. Förse varje gäst med en assiett med zhug att doppa kronärtskocksblad i.
Köpklart recept för totalt
275,60 kr
Köpklart recept för
275,60 kr