Recept från Hemlagat, vinter 2019
45 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
229,66 kr
VALNÖTSKAKA
200 g
valnötter
200 g
smör, rumsvarmt
2 dl
råsocker (eller rörsocker)
5 st
ägg
3 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 krm
salt
1 st
apelsin (skalet från)
FÄRSKOSTGLASYR
200 g
smör, rumsvarmt
4 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
400 g
färskost
TOPPING
2 kvistar
rosmarin
1 msk
florsocker
VALNÖTSKAKA
200 g
valnötter
200 g
smör, rumsvarmt
2 dl
råsocker (eller rörsocker)
5 st
ägg
3 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 krm
salt
1 st
apelsin (skalet från)
FÄRSKOSTGLASYR
200 g
smör, rumsvarmt
4 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
400 g
färskost
TOPPING
2 kvistar
rosmarin
1 msk
florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka valnötterna halvgrovt för hand.
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och blanda väl. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner, rör till en smet. Rör sist i rivet apelsinskal.
3. Häll ner smeten i en smord och bröad form, 20 cm i diameter, och grädda mitt i ugnen ca 40–45 minuter. Prova med en sticka, kakan ska vara torr inuti. Låt kakan svalna och dela den sedan på mitten så att du får tre tårtbottnar.
4. Färskostglasyr: Vispa smöret några minuter tills det blivit krämigt. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa i ett par minuter till. Tillsätt sedan färskost och vispa tills allt är blandat och du har en fin krämig glasyr.
5. Bred glasyren mellan varje lager på kakan och bred sedan ett lager ovanpå och runt om hela. Dekorera med rosmarinkvistar som du vänder upp och ned och skalar av så att de liknar små granar. Pudra över lite florsocker.
Köpklart recept för totalt
229,66 kr
Köpklart recept för
229,66 kr