Vampyrkaka

Avsluta Halloweenmiddagen med en mycket obehaglig kaka! Vad är egentligen det där kletiga? Vi håller tummarna för hallonsås och hoppas att du vågar testa. 

Tips! Gör gärna kakan dagen innan och låt såsen sätta sig, så blir den extra saftig och god. Servera med extra sås för ännu rysligare effekt! ​​​​​​​

40 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

151,25 kr

Vampyrkaka

Vampyrsås

  • 450 g

    frysta jordgubbar

  • 3 dl

    socker (1 dl till vampyrsåsen + 2 dl sockerkakan)

  • 2 msk

    majsstärkelse

  • 1 krm

    salt

Sockerkaka

  • 100 g

    smör, rumstempererat

  • 3 st

    ägg

  • 1 dl

    mjölk

  • 4 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    vaniljpulver

Topping

  • 300 g

    naturell färskost

  • 1 dl

    florsocker

  • 0.5 dl

    vispgrädde

  • 1 msk

    citronsaft

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

Vampyrsås

  • 450 g

    frysta jordgubbar

  • 3 dl

    socker (1 dl till vampyrsåsen + 2 dl sockerkakan)

  • 2 msk

    majsstärkelse

  • 1 krm

    salt

Sockerkaka

  • 100 g

    smör, rumstempererat

  • 3 st

    ägg

  • 1 dl

    mjölk

  • 4 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    vaniljpulver

Topping

  • 300 g

    naturell färskost

  • 1 dl

    florsocker

  • 0.5 dl

    vispgrädde

  • 1 msk

    citronsaft

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

  1. Koka ihop alla ingredienser till vampyrsåsen ca 2 min, den ska bli lite tjock. Låt svalna. Mixa helt slät. Häll i spritspåse eller pipflaska.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Klä en rektangulär ugnsform med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  5. Vispa socker och smör fluffigt. Vänd ner ett ägg i sänder och rör slutligen i mjölblandningen tillsamman med mjölken. Häll ner i formen.
  6. Grädda i ca 20 minuter.
  7. Gör vampyrhål i kakan med handtaget av en trägaffel. Tänk att kakan ska skäras i ca 24 bitar och att varje bit behöver två hål, som märken efter tänder. Se till att inte hålen går helt igenom kakan. Låt svalna och fyll sedan med röd bärsås.
  8. Vispa Philadelphia fluffig och vänd ner florsocker, vispgrädde och citronsaft under fortsatt vispning. Fördela jämnt över kakan.
  9. Gör klösränder i toppingen och fyll med bärsåsen.


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

151,25 kr

Köpklart recept för

151,25 kr