Hemköp

Vampyrkaka

Avsluta Halloweenmiddagen med en mycket obehaglig kaka! Vad är egentligen det där kletiga? Vi håller tummarna för hallonsås och hoppas att du vågar testa. 

Tips! Gör gärna kakan dagen innan och låt såsen sätta sig, så blir den extra saftig och god. Servera med extra sås för ännu rysligare effekt! ​​​​​​​

40 min

Vampyrkaka

Ingredienser

Vampyrsås

  • 450 g
    frysta jordgubbar
  • 3 dl
    socker (1 dl till vampyrsåsen + 2 dl sockerkakan)
  • 2 msk
    majsstärkelse
  • 1 krm
    salt

Sockerkaka

  • 100 g
    smör, rumstempererat
  • 3 st
    ägg
  • 1 dl
    mjölk
  • 4 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    vaniljpulver

Topping

  • 300 g
    naturell färskost
  • 1 dl
    florsocker
  • 0.5 dl
    vispgrädde
  • 1 msk
    citronsaft

Gör så här

  1. Koka ihop alla ingredienser till vampyrsåsen ca 2 min, den ska bli lite tjock. Låt svalna. Mixa helt slät. Häll i spritspåse eller pipflaska.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Klä en rektangulär ugnsform med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  5. Vispa socker och smör fluffigt. Vänd ner ett ägg i sänder och rör slutligen i mjölblandningen tillsamman med mjölken. Häll ner i formen.
  6. Grädda i ca 20 minuter.
  7. Gör vampyrhål i kakan med handtaget av en trägaffel. Tänk att kakan ska skäras i ca 24 bitar och att varje bit behöver två hål, som märken efter tänder. Se till att inte hålen går helt igenom kakan. Låt svalna och fyll sedan med röd bärsås.
  8. Vispa Philadelphia fluffig och vänd ner florsocker, vispgrädde och citronsaft under fortsatt vispning. Fördela jämnt över kakan.
  9. Gör klösränder i toppingen och fyll med bärsåsen.

24 portioner