Varm gorgonzola dop dolce med brödsticks
”Underbart krämig ost att låta smälta och doppa krispiga brödsticks i” säger Catarina König.
20 min
5 ingredienser
Köpklart recept för totalt
118,85 kr
150 g
gorgonzola dop dolce
2 st
baguetter (20 cm)
1 dl
olivolja
1.5 tsk
malen svartpeppar
1 nypa
flingsalt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Ingredienser
150 g
gorgonzola dop dolce
2 st
baguetter (20 cm)
1 dl
olivolja
1.5 tsk
malen svartpeppar
1 nypa
flingsalt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär baguetten i stänger på längden, ca 1 x 1 cm.
3. Blanda samman olivolja och svartpeppar i en liten skål.
4. Lägg brödstängerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla båda sidorna med pepparoljan. Var generös med oljan. Salta.
5. Sätt in plåten i ugnen i ca 7 min. Vänd på sticksen någon gång. När de blivit gyllene, ta ut och låt svalna. Sänk ugnen till 175 grader.
6. Lägg gorgonzolan i en liten ugnsfast miniform och sätt in i ugnen strax innan servering.
7. Låt osten smälta och bli varm, ca 7–8 min.
8. Servera den varma smälta osten till brödsticksen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
118,85 kr
Köpklart recept för
118,85 kr