Hemköp

Varm gorgonzola dop dolce med brödsticks

”Underbart krämig ost att låta smälta och doppa krispiga brödsticks i” säger Catarina König.

20 min

Varm gorgonzola dop dolce med brödsticks

Ingredienser

  • 150 g
    gorgonzola dop dolce
  • 2 st
    baguetter (20 cm)
  • 1 dl
    olivolja
  • 1.5 tsk
    malen svartpeppar
  • 1 nypa
    flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär baguetten i stänger på längden, ca 1 x 1 cm.

3.  Blanda samman olivolja och svartpeppar i en liten skål.

4. Lägg brödstängerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla båda sidorna med pepparoljan. Var generös med oljan. Salta.

5. Sätt in plåten i ugnen i ca 7 min. Vänd på sticksen någon gång. När de blivit gyllene, ta ut och låt svalna. Sänk ugnen till 175 grader.

6. Lägg gorgonzolan i en liten ugnsfast miniform och sätt in i ugnen strax innan servering.

7. Låt osten smälta och bli varm, ca 7–8 min.

8. Servera den varma smälta osten till brödsticksen.

4 portioner

Hemköp chat icon