Varm gorgonzola dop dolce med brödsticks

”Underbart krämig ost att låta smälta och doppa krispiga brödsticks i” säger Catarina König.

20 min

5 ingredienser


Köpklart recept för totalt

120,85 kr

Varm gorgonzola dop dolce med brödsticks
  • 150 g

    gorgonzola dop dolce

  • 2 st

    baguetter (20 cm)

  • 1 dl

    olivolja

  • 1.5 tsk

    malen svartpeppar

  • 1 nypa

    flingsalt

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 150 g

    gorgonzola dop dolce

  • 2 st

    baguetter (20 cm)

  • 1 dl

    olivolja

  • 1.5 tsk

    malen svartpeppar

  • 1 nypa

    flingsalt

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär baguetten i stänger på längden, ca 1 x 1 cm.

3.  Blanda samman olivolja och svartpeppar i en liten skål.

4. Lägg brödstängerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla båda sidorna med pepparoljan. Var generös med oljan. Salta.

5. Sätt in plåten i ugnen i ca 7 min. Vänd på sticksen någon gång. När de blivit gyllene, ta ut och låt svalna. Sänk ugnen till 175 grader.

6. Lägg gorgonzolan i en liten ugnsfast miniform och sätt in i ugnen strax innan servering.

7. Låt osten smälta och bli varm, ca 7–8 min.

8. Servera den varma smälta osten till brödsticksen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

120,85 kr

Köpklart recept för

120,85 kr