”Underbart krämig ost att låta smälta och doppa krispiga brödsticks i” säger Catarina König.
20 min
5 ingredienser
Köpklart recept för totalt
120,85 kr
150 g
gorgonzola dop dolce
2 st
baguetter (20 cm)
1 dl
olivolja
1.5 tsk
malen svartpeppar
1 nypa
flingsalt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
150 g
gorgonzola dop dolce
2 st
baguetter (20 cm)
1 dl
olivolja
1.5 tsk
malen svartpeppar
1 nypa
flingsalt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär baguetten i stänger på längden, ca 1 x 1 cm.
3. Blanda samman olivolja och svartpeppar i en liten skål.
4. Lägg brödstängerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla båda sidorna med pepparoljan. Var generös med oljan. Salta.
5. Sätt in plåten i ugnen i ca 7 min. Vänd på sticksen någon gång. När de blivit gyllene, ta ut och låt svalna. Sänk ugnen till 175 grader.
6. Lägg gorgonzolan i en liten ugnsfast miniform och sätt in i ugnen strax innan servering.
7. Låt osten smälta och bli varm, ca 7–8 min.
8. Servera den varma smälta osten till brödsticksen.
Köpklart recept för totalt
120,85 kr
Köpklart recept för
120,85 kr