Hemköp

Varm nudelsallad med fläskfärs och asiatisk dressing

Vi spår en ny klassiker. Den här rätten är liksom både syrlig, salt och krispig, varm, mättande och krunchig på en gång. Du hör ju själv, succémiddag väntar!

35 min

Varm nudelsallad med fläskfärs och asiatisk dressing

Ingredienser

  • 500 g
    fläskfärs
  • 1 msk
    riven ingefära
  • 4 klyftor
    vitlök (2 st till fläskfärsen + 2 st till dressingen)
  • 0.5 st
    chili (ta mer om du vill ha extra sting)
  • 4 msk
    honung (2 msk till fläskfärsen + 2 msk till dressingen)
  • 1.5 dl
    fisksås (3 msk till fläskfärsen + 1 dl till dressingen)
  • 4 st
    lime (1 st till fläskfärsen + 2 st till dressingen + 1 lime i klyftor till servering)
  • 180 g
    risnudlar
  • 2 st
    morot
  • 1 st
    rödlök
  • 4 msk
    rapsolja (eller annan neutral olja)
  • 3 msk
    risvinäger
  • TILL SERVERING
  • 300 g
    rödkål
  • 1 kruka
    koriander
  • 2 dl
    jordnötter, torrostade

Gör så här

1. Finhacka vitlök och ingefära. Skala morötterna och strimla dem fint. Skala och strimla rödlöken fint. 


2. Bryn färsen i olja på hög värme, tills den får fin färg. Sänk värmen och tillsätt vitlök, ingefära och finhackad chili, låt steka någon minut. Tillsätt de strimlade morötterna och rödlöken och stek ett par minuter till. Tillsätt honung, fisksås och lime, både rivet skal och saft. Smaka av med salt. Håll varmt!

3. Blanda alla ingredienser till dressingen. Strimla rödkålen tunt på en mandolin och massera den med 2 msk av dressingen i en bunke tills den mjuknat. Ställ åt sidan.

4. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och klipp dem i mindre bitar. Blanda nudlarna och hälften av den resterande dressingen i en bunke.


5. Vänd ner fläskfärsen och lägg upp alltsammans på ett stort fat, toppa med rödkålen, koriander och torrostade jordnötter. Servera med limeklyftor och resten av dressingen vid sidan av! 

4 portioner

Hemköp chat icon