Underbar tårta med värmländsk touch! Mandel och kakao är en oslagbar kombination.
40 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
184,30 kr
BOTTNAR
3 st
äggvita
1 dl
socker
50 g
mandel
3 msk
kakao
KRÄM
3 st
äggula
1 dl
grädde
1 dl
socker
100 g
smör
Till servering
1 påse
påskägg
2 dl
lättivspad grädde
BOTTNAR
3 st
äggvita
1 dl
socker
50 g
mandel
3 msk
kakao
KRÄM
3 st
äggula
1 dl
grädde
1 dl
socker
100 g
smör
Till servering
1 påse
påskägg
2 dl
lättivspad grädde
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Separera äggvitor och -gulor. Lägg gulorna i en tjockbottnad kastrull och vispa äggvitorna hårt i en bunke.
3. Blanda socker, hackad mandel och kakao. Vänd ner försiktigt i den vispade äggvitan. Gör två eller tre tallriksstora cirklar på bakplåtspapper och bred ut smeten.
4. Grädda 20–25 minuter (tills ytan känns torr).
5. Tillsätt vispgrädde och socker till ägg-gulorna och sjud samman ca 15 minuter tills den tjocknar. Äggsmeten ska bli så tjock att du ser botten när du rör. Men vispa försiktigt och med tålamod så att det inte blir äggröra.
6. Låt svalna lite. Tillsätt rumstempererat smör och rör krämen slät. Fördela mellan och på bottnarna.
7. Dekorera med marsipankycklingar, eller påskägg och servera med lite vispad grädde.
Köpklart recept för totalt
184,30 kr
Köpklart recept för
184,30 kr