Vårrullar i rispapper

Vietnamesiska vårrullar är den perfekta bufférätten. De här rullarna gör du med sesampanerad tofu, avokado, persika & het chilidipp.

35 min

23 ingredienser


Köpklart recept för totalt

275,86 kr

Vårrullar i rispapper

VÅRRULLAR

  • 25 st

    rispapper

  • 2 st

    morötter

  • 2 st

    mogna avokado

  • 2 st

    persikor

  • 0.125 st

    huvud lila spetskål eller rödkål

  • 1 msk

    japansk soja

  • 0.5 st

    lime, skal och saft

  • 2 krm

    salt

  • 1 kruka

    koriander

MARINERAD TOFU

  • 270 g

    tofu

  • 1 msk

    fisksås

  • 1 msk

    japansk soja

  • 0.5 tsk

    chiliflakes

  • 1 msk

    riven ingefära

  • 4 msk

    sesamfrön, gärna blandade svarta och vita

  • 1 msk

    sesamolja

CHILIDRESSING

  • 0.5 dl

    fisksås

  • 0.5 dl

    risvinsvinäger

  • 0.5 dl

    farinsocker

  • 1 dl

    vatten

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 krm

    chiliflakes

  • 1 st

    lime (ca. 2 msk saft från.)

Ingredienser

VÅRRULLAR

  • 25 st

    rispapper

  • 2 st

    morötter

  • 2 st

    mogna avokado

  • 2 st

    persikor

  • 0.125 st

    huvud lila spetskål eller rödkål

  • 1 msk

    japansk soja

  • 0.5 st

    lime, skal och saft

  • 2 krm

    salt

  • 1 kruka

    koriander

MARINERAD TOFU

  • 270 g

    tofu

  • 1 msk

    fisksås

  • 1 msk

    japansk soja

  • 0.5 tsk

    chiliflakes

  • 1 msk

    riven ingefära

  • 4 msk

    sesamfrön, gärna blandade svarta och vita

  • 1 msk

    sesamolja

CHILIDRESSING

  • 0.5 dl

    fisksås

  • 0.5 dl

    risvinsvinäger

  • 0.5 dl

    farinsocker

  • 1 dl

    vatten

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 krm

    chiliflakes

  • 1 st

    lime (ca. 2 msk saft från.)

Gör så här

1. Låt tofun rinna av och lägg den i press i en ren kökshandduk i 10–15 min. Dela tofun i tunna strimlor ca 5x5 mm tunna. Blanda samman ingredienserna till marinaden utom sesamfrön och sesamolja och lägg tofun i den. Låt stå medan du förbereder resten.

2. Mät upp fisksås, risvinäger, farinsocker, vatten i en kastrull. Skala och riv ner vitlöken, koka upp och låt puttra på svag värme under omrörning tills sockret smält. Höj värmen lite och låt koka 8–10 minuter tills såsen reducerat och blivit till en sirap. Tillsätt chiliflake och limesaft, rör om och ställ åt sidan för att kallna helt.

3. Skala och skiva morötter och avokado i tändstickstunna strimlor. Strimla även persikan lika tunt. Riv kålen fint på en mandolin och lägg den i en skål tillsammans med soja, lime och salt och massera runt en stund så att allt verkligen täcks och kålen mjuknat.

4. Häll av marinaden från tofun och rulla den i sesamfrön. Stek den gyllene runtom i sesamolja i en nonstickpanna på medelhög värme. Lyft av och låt svalna.

5. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Håll det varmt. Sänk ner ett rispappersark och håll det i vattnet 10 sekunder. Lyft upp, skölj av under kallt rinnande vatten och lägg arket på en ren kökshandduk. Gör små buketter av alla grönsakerna och lägg dem i mitten av rispappret. Toppa med den marinerade tofun och koriander och vik ihop till en rulle. Fortsätt likadant tills ingredienserna tar slut. Servera rullarna tillsammans med dippsåsen på ett vackert fat.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

275,86 kr

Köpklart recept för

275,86 kr