Hemköp

Klassisk västerbottenpaj

Klassisk västerbottenpaj som gör sig lika bra som tillbehör för kräftskivan, som för påsk och midsommar. 

90 min

Klassisk västerbottenpaj

Ingredienser

PAJDEG

  • 100 g
    smör
  • 1.5 dl
    vetemjöl
  • 2 msk
    kallt vatten

FYLLNING

  • 200 g
    västerbottensost
  • 2 st
    ägg
  • 2 dl
    mjölk
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    peppar

GARNERING

  • 1 knippe
    basilika

Gör så här

1. Börja med att värma ugnen till 200°C.

2. PAJDEG: Blanda smör och mjöl till en smulig massa. (Du kan också använda dig av en matberedare.)

3. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.

4. Tryck ut degen i en pajform och ställ den i kylen i en halvtimme.

5. Fortsätt genom att nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

6. Lägg ut västerbottensosten i det nygräddade pajskalet. Se till att osten täcker hela formen.

7. Blanda äggen, mjölken, salt & peppar och häll blandningen över osten. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.

8. Garnera pajen med färska örter (tex mynta eller basilika).

4 portioner

157,80 kr
Hemköp chat icon